Cifre electrice la Untold! Câți bani au rămas în Cluj Napoca!

S-au făcut și primele calcule, ce a însemnat Untold din punct de vedere economic pentru Cluj Napoca.

 

Populația Clujului este de 321.000 locuitori. În cele 4 zile de Untold ea a crescut cu încă 355.000 de festivaleri. Care au lăsat în oraș o grămadă de bani: bilete, cazare, mâncare, suveniruri etc. Capital a oferit primele cifre: 65 milioane lei cheltuieli la festival +20 de milioane pe cazări. Așadar, 20 de milioane de euro lăsați în Cluj Napoca în patru zile.

 

Hotelurile și pensiunile au fost sold-aut. Clujenii și-au închiriat apartamentele, în jur de 1.000 de euro pentru cinci nopți. Cum populația orașului s-a dublat în aceste zile, terasele și restaurantele din Cluj au fost pline ochi. În timpul Untold, industria Horeca din Cluj a cunoscut un boom economic.

 

S-au făcut și sacrificii. Clujenii a trebuit să suporte patru zile de muzică la maxim. Cum pe Cluj Arena s-a desfășurat Untold, echipa orașului, U Cluj a disputant primul meci în B la Târgu Mureș. Probabil gazonul va trebui schimbat.

 

Un oraș este o afacere, ce trebuie manageriată. Calitatea echipei manageriale se observă în plus-valoarea pe care aceasta o aduce în oraș. Degeaba schimbi radical fața centrului istoric al unui oraș dacă terasele zac goale. Degeaba faci investiții de peste 50 de milioane de euro dacă acestea tind să devină găuri negre.

VIDEO! Scenariu de groază în Italia. O explozie puternică a lovit Bologna!

Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *