12.3 C
Craiova
miercuri, septembrie 28, 2022

Sorin Cîmpeanu a făcut anunțul! La ce discipline nu vor mai primi note elevii

Ministrul Educației: „Va încuraja participarea elevilor la aceste discipline, fără a simți presiunea notei”

Sorin Cîmpeanu a transmis, marți, 23 august, că sistemul de evaluare prin calificative va încuraja participarea elevilor la disciplinele Educație Fizică, Educație Muzicală și Educație Plastică fără a simți presiunea notei.

Sorin Cîmpeanu a explicat că elevii vor primi Foarte bine, Bine, Suficient și Insuficient în loc de note la materiile menționate mai sus. Doar cei din învățământul vocațional și de la clasele cu profil sportiv vor continua să primească note de la 1 la 10, potrivit stirileprotv.ro

Foarte multe școli în care nu există nici măcar o medie diferită de 10

Ministrul a mai precizat că numărul de ore alocat săptămânal acestor discipline nu va fi diminuat. Decizia luată de ministrul Educației vine după o analiză făcută a mediilor din școli, acesta menționând că există foarte multe unități de învățământ în care nu există nici măcar o medie diferită de 10.

Iar prin această măsură, Sorin Cîmpeanu spune că acest sistem de evaluare va încuraja participarea elevilor la aceste discipline, fără a simți presiunea notei. „Peste 96% dintre elevi au medii anuale de 9.00, 9.50 și 10.00, iar aproape 90% au media anuală 10.00 la disciplina Educație Fizică. La Educație Muzicală și Educație Plastică cca. 93% dintre elevi au medii anuale de 9.00, 9.50 și 10.00.

Din 192.843 de medii analizate, 162.052 sunt medii generale/anuale de 10.00!

Am participat la o dezbatere constructiva cu reprezentanți ai sindicatelor din învățământul preuniversitar si profesori de educație fizică, întâlnire în cadrul căreia am prezentat o sinteză realizată prin agregarea unor seturi de date din SIIIR (Sistemul Integrat Informatic al Învățământului din România). Studiul a fost realizat la nivel național, pe o eșantionare reprezentativă (220 școli din toate județele; 64.281 de elevi/min 4 școli/județ, cu o distribuție echilibrată între mediile de rezidență: urban – rural).

Sunt foarte multe școli în care nu există nici măcar o medie diferită de 10.00 la aceste discipline (37 școli din eșantionul de 220 școli). Practic, situația reală ne arată că mediile sunt distribuite pe 4 paliere, 10.00, 9.50, 9.00 și mai puțin de 9.00.

Fundamentat pe această situație reală, propunerea este de acordare a calificativelor pe 4 paliere: Foarte bine/Bine/Suficient/Insuficient. Pentru invatamantul vocațional/clase cu profil sportiv se va pastra sistemul de notare de la 1 la zece, lucru deja precizat in proiectul legii.
Ne exprimăm convingerea că acest sistem de evaluare, care ia în considerare realitățile din sistemul de învățământ romanesc, va încuraja participarea elevilor la aceste discipline, fără a simți presiunea notei. În plus, precizăm că numărul de ore alocat săptămânal acestor discipline NU va fi diminuat, existând posibilitatea de creștere prin noile planuri cadru care vor fi aplicate începând cu septembrie 2023”, a scris ministrul Educației pe contul său de Facebook.

Prădătoare! L-a obligat sa se culce cu ea!

Când a scăpat din mâinile studentei, bărbatul s-a dus direct la tribunal, plângându-se că a fost violat! O tânără de Read more

Ce au putut să facă doi tineri în autobuz!

Camerele de supraveghere au surprins întreaga scenă! Doi tineri, din Constanța, au fost surprinși de camerele de supraveghere în timp Read more

Loading RSS Feed
Powered by Custom News Feed

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stay Connected

31,152FaniÎmi place
0AbonațiAbonați-vă

Latest Articles