fbpx

Cinci ani de închisoare pentru un fost șef de fisc din Corabia

Fostul șef al Administrației Finanțelor Publice Corabia, Olt a fost condamnat la închisoare cu executare de procurorii DNA fiind acuzat de comiterea infracțiunilor de abuz în serviciu, luare de mită sau uz în fals!

Judecătorii Curții de Apel Craiova, Dolj au hotărât să condamne cu executare pe fostul șef al fiscului din Corabia, Olt , un inspector din cadrul aceleiași instituții, dar și administratorul unor societăți comerciale. Pedepsele primite de cei trei sunt cuprinse între patru ani și jumătate și șapte ani și jumătate de închisoare cu executare.

Condamnați la ani grei de închisoare

Cei trei inculpați au fost condamnați de către Tribunalul Olt, sentință dată in 2016. Vîță a fost condamnat la opt ani de închisoare pentru infracțiunile comise, Cernea la șapte ani, iar Burunția a primit o pedeapsă de cinci ani și jumătate de închisoare.  În plus, inculpații au fost obligați să achite statului suma totală de 2.794.081 de lei.

A urmat apelul pe 20 martie la Curtea de Apel Craiova, care a hotărât să micșoreze pedepsele celor inculpați.  Vîță a primit o pedeapsă de cinci ani de închisoare pentru abuz în serviciu, cu trei ani mai puțin față de pedeapsa stabilită de Tribunalul Olt. În schimb, inculpatul a fost achitat pentru luare de mită. Cernea a fost condamnat la patru ani și jumătate de închisoare pentru abuz în serviciu și luare de mită, iar Burunția a fost condamnat la șapte ani și jumătate de închisoare, conform gds.ro

În această pedeapsă au fost contopite alte două mai vechi, una de cinci ani și jumătate primită într-un dosar de evaziune fiscală și alta de un an cu suspendare, primită într-un dosar de înșelăciune. Sentința Curții de Apel Craiova este definitivă.

Citește și https://bit.ly/2pHis3Z

Share and Enjoy !

0Shares
0 0 0
The following two tabs change content below.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0Shares
0 0