1.2 C
Craiova
joi, februarie 22, 2024

„Cine nu-i oltean să sară pe geam!”

Au înnebunit salcâmii! Au aflat și bucureștenii. Cum i-au primit cetățenii din Capitală pe suporterii Universității.

Ajunși la Gara Obor, suporterii Universității Craiova au mers ușor spre Arena Națională. Zicem ușor nu pentru că drumul a fost liniștit, ci pentru că a durat aproape o oră să se ajungă pe treptele stadionului. Au avut grijă jandarmii să întârzie puțin lucrurile.

Pe marginea străzilor invadate de olteni, bucureștenii se opreau cu mic, cu mare să facă poze. Probabil voiau să se conformeze cu câțiva fani ai Științei, fani ce-i îndemnau pe oamenii din București să păstreze câteva amintiri din ziua de 27 mai 2018: „ Așa! Multe poze că o să mai vedeți așa ceva când o să ne întoarcem noi”. Femeile se închinau pe trotuare, iar copiii se urcau pe ce apucau, nu de frică, ci să vadă mai bine. Voiau să privească și ei galeria alb-albaștrilor în realitate.

Galeria Științei înainta în București, iar la balcoanele blocurilor, oamenii nu știau cum să facă să filmeze mai repede sau să arate câte un semn obscen către olteni. Din păcate pentru cetățenii care nu s-au abținut de la obscenități, craiovenii le-au răspuns puțin mai finuț, cu un mesaj simplu: „ Nu stați la balcoane, că muriți de foame”. Printre bucureștenii de la balcoane, mai puțin primitori, se aflau și fani ai Craiovei. Nu este o presupunere, oamenii au ieșit la geamuri cu fularul Universității la gât, dar au fost și răsplătiți cu ropote de aplauze. Dar printre ei apăreau, din nou, câțiva neliniștiți care nu se abțineau de la vulgarități. Și iată cum oltenii le-au transmis încă un mesaj: „Cine nu-i oltean, să sară pe geam!”. Să sperăm că au fost mulți olteni, doctorii de la urgențe voiau să vadă și ei finala liniștiți, cel mai probabil.

A fost visul unei seri de mai, visul unei generații, așteptat de generații. Oltenii au scris istorie și le-au arătat bucureștenilor că „Așa e la Craiova”. A, să nu uităm că cele mai cunoscute trei echipe ale Capitalei au fost salutate de Peluza Nord Craiova. Nu toate deodată, ci pe rând.

Citește și: 7 Cupe, 4 campionate, ale noastre-s toate!

Catalin Anghel
Catalin Anghel
Redactor 3minute.net. Absolvent al Facultății de Jurnalism din Craiova.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stay Connected

32,055FaniÎmi place
0AbonațiAbonați-vă

Latest Articles