fbpx
6.7 C
Craiova
miercuri, decembrie 8, 2021

Clariant și Harbin Hulan Sino-Dan Jianye Bio-Energy anunță acordul de licență pentru utilizarea tehnologiei sunliquid® în China

Acesta este cel de-al doilea acord de licență pentru tehnologia sunliquid® Clariant din China și al cincilea acord de licență semnat la nivel global. Harbin Hulan Sino-Dan Jianye Bio-Energy intenționează să dezvolte o fabrică la scară comercială utilizând tehnologia Clariant, sunliquid®, pentru producția de etanol celulozic, în provincia Heilongjiang. Capacitatea de producție anuală planificată este de 25.000 tone de etanol celulozic prin prelucrarea a peste 125.000 tone de reziduuri de porumb. Proiectul vizează una dintre primele fabrici de biocombustibili de generația a doua (2G) la scară comercială, ce va fi situată în cea mai mare provincie producătoare de bioetanol din China.

Proiectul include licența ce permite utilizarea tehnologiei sunliquid® , furnizarea de servicii tehnice, precum și furnizarea culturilor de pornire și platforma de procesare a drojdiei necesară pentru ca Harbin Hulan Sino-Dan Jianye Bio-Energy să poată procesa materia primă, în scopul producției de etanol celulozic. Evaluările detaliate ale proiectelor și pregătirile pentru faza de proiectare sunt în plină desfășurare.

„Anunțul celui de-al doilea acord de licență pentru tehnologia noastră sunliquid® din regiune subliniază faptul că, pentru Clariant, China continuă să fie o piață în creștere. Mai ales acum, când China investește din ce în ce mai mult în soluții tehnologice inovatoare și durabile, Clariant este bine poziționat pentru a valorifica aceste oportunități de afaceri promițătoare”, a declarat Hans Bohnen, directorul operațional al Clariant.

“China intenționează să stabilească un mandat la nivel național pentru a include un procent de 10% de etanol regenerabil în compoziția combustibililor convenționali folosiți în transporturi, în contextul în care mai multe provincii, printre care și Heilongjiang, au deja un mandat obligatoriu în acest sens. Proiectul dezvoltat împreună cu Harbin Hulan Sino-Dan Jianye Bio-Energy ne va consolida poziția pe piața națională a biocombustibililor de generația a doua (2G), ajutând în același timp China să își atingă obiectivele de decarbonizare în sectorul transporturilor”, susține Christian Librera, Vicepreședinte și Șeful Diviziei de Biocombustibili și Derivate al Clariant.

„Tehnologia etanolului celulozic este o tehnologie de biocombustibil de nouă generație, fiind puternic încurajată și susținută de către guvernul chinez. Mai mult de atât, este unul dintre mijloacele tehnice importante, prin care să putem să îndeplinim obiectivele stabilite de către președintele Xi Jinping – respectarea pragului maxim al emisiilor de carbon până în 2030 și asigurarea neutralității climatice până în 2060. Sino-Dan este încântat să coopereze cu stimatul nostru partener Clariant la proiectul de etanol celulozic. Sunt sigur că această colaborare nu va aduce doar o contribuție de impact în industria avansată a biocombustibililor din China, ci va aprofunda, de asemenea, prietenia de lungă durată dintre China și Europa”, a subliniat Wang Jianye, fondator și președinte al Consiliului de administrație al grupului Sino-Dan Jianye.

 

Pentru provincia Heilongjiang, proiectul reprezintă o investiție semnificativă în tehnologii durabile, segment ce se bucură de o susținere puternică din partea guvernului provinciei. Regiunea este una preponderent agricolă, dispunând de resurse importante de materie primă și este, de asemenea, cunoscută ca cea mai mare provincie din China pentru producția de bioetanol de primă generație (1G). Prin utilizarea materiei prime provenite local, în acest caz – reziduuri de porumb – economiile de gaze cu efect de seră pot fi maximizate și vor apărea oportunități de afaceri suplimentare de-a lungul întregului lanț valoric.

Etanolul celulozic produs va fi utilizat pe piața regională a combustibililor din China, ca aditiv pentru benzină sau drept combustibil E85, în loc de benzină, pentru a îndeplini mandatul local în privința procentului de amestec stabilit. Etanolul celulozic este un biocombustibil avansat, complet sustenabil și neutru din punct de vedere al carbonului, care poate fi ușor amestecat în combustibilul convențional și utilizat în infrastructura auto actuală.

Catalin Anghel
Redactor 3minute.net. Absolvent al Facultății de Jurnalism din Craiova.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

27,278FaniÎmi place
0AbonațiAbonați-vă
spot_img

Latest Articles