21.7 C
Craiova
vineri, aprilie 12, 2024

Niciun fotbalist de la FCU Craiova n-a marcat cât renegatul ajuns în Grecia

Un şut primit în fund se întâmplă uneori să-i fie mai folositor unui fotbalist decât şuturile sale date în minge.

În ediţia trecută de campionat, Claudiu Bălan a dat 8 goluri, cifră mulţumitoare pentru un debutant în prima ligă. Făcea el ce făcea, evita ofsaidul şi băga mingea-n aţe cel mai adesea din careul mic, maxim de la 11 metri de poartă, asta doar când a marcat din penalti.

Ediţia curentă a început-o Bălan neinspirat. Fără să fie titular, a jucat în 6 meciuri pentru FCU Craiova în prima ligă şi n-a marcat niciodată. Clubul craiovean l-a pus pe liber.

Un şut în fund, un pas către PAS Giannina

Claudiu Bălan urmează să primească 8000 de euro pe lună la PAS Giannina, în vreme ce la trupa lui Adrian Mititelu el avea o remunerație de 3000 de euro lunar”, a informat digisport.ro imediat ce Bălan a semnat noul contract, către finalul perioadei de vânzări-cumpărări. Şi de cedări, în cazul său.

Fără să participle, aşadar, la pregătirea din vară cu echipa elenă, debutând în prima ligă a Greciei în etapa a 6-a, pentru 9 minute petrecute-n teren, Bălan a jucat în 16 meciuri, în tot atâtea etape la rând, şi a dat 6 goluri.

În meciurile-n care Bălan a înscris, de fiecare dată câte 1 gol, PAS Giannina a obţinut rezultatele: 3 victorii (cu Asteras, AEK şi Levadiakos), 2 egaluri (OFI Creta şi Atromitos) şi o înfrângere (Volos). 11 puncte cu contribuţia lui Bălan înseamnă ceva, dacă ne uităm că-n 21 de etape echipa a agonisit 20 de puncte.

Giannina e pe locul 11 din 14, la 7 puncte de locul 13, primul care pică-n liga secundă. În 21 de meciuri, echipa a marcat de 22 de ori. În Grecia se marchează ceva mai puţin decât în România. Spre exemplu, AEK a primit doar 9 boabe, iar celelalte 3 echipe din frunte, între 11 şi 13.

Claudiu Bălan a marcat cel puţin dublu faţă de foştii coechipieri

FCU Craiova, din al cărui lot Napoli a reclamat absenţa soluţiilor în atac, are o medie asemănătoare cu PAS Giannina (cu o idee mai bună), 27 de goluri înscrise-n 23 de etape. Doar că nu mai are niciun marcator de meserie. Nici măcar după 5-0 cu U Cluj nu s-a clintit numărul maxim de goluri al vreunui fotbalist de la FCU.

La FCU Craiova, lupta e crâncenă pentru titlul de golgheter al echipei în meciurile de primă ligă: Sidibe, Baeten, Ganea şi Chiţu au câte 3 goluri date şi sunt în urmărirea lui Compagno, care s-a mutat la Faci Ce Spune Becali după ce marcase de 5 ori pentru echipa craioveană.

Nici măcar dacă iei oricare doi fotbalişti din lotul actual al lui FCU, n-au împreună mai multe goluri decât a dat Bălan în Grecia. Şi el n-a jucat acolo din prima etapă, şi-n Grecia s-au consumat etape mai puţine…

Related Articles

Accesează-ne și aici!

Latest Articles