fbpx

Colegiul Carol I, pasat la CNI! Cât costă reabilitatea și când încep lucrările!

Ministrul Dezvoltării, Vasile Daniel Suciu, a trecut vineri în viteză pe la Colegiul Carol I, vehiculând și sumele de bani necesare pentru lucrare.

„Colegiul Carol şi Opera Română sunt cuprinse şi în programul de guvernare pentru a fi reabilitate aşa cum merită a doua instituţie de învăţământ din Ţara Românească, în limba română. Am venit astăzi aici tocmai pentru a-i susţine pe Claudiu Manda şi pe colegii mei din Dolj şi din Craiova. Vă spun nişte lucruri foarte sincer şi direct: în 12 martie, a venit o solicitare către CNI pentru ca şi corpul rămas în fostul contract să fie reabilitat; în două săptămâni, ne-am organizat, i-am trimis pe colegii de la CNI şi le-am cerut un lucru foarte simplu, Colegiul Carol să fie reabilitat în întregime şi vă spun că mă voi ţine de cuvânt vizavi de acest subiect. Astăzi, când vorbim, este o valoare a investiţiei de 83 de milioane de lei, dar după ce se va actualiza studiul şi cu celălalt corp, vom avea o valoare exactă şi mă voi asigura că toată suma va fi pusă la dispoziţie pentru ca acest simbol să fie reabilitat în întregime. Îl felicit pe Claudiu pentru că a insistat foarte mult şi cred că prezenţa mea aici, după mai puţin de trei săptămâni de la această solicitare, este o garanţie că acest lucru se va întâmpla”, a spus Suciu.

Ministrul Dezvoltării zice că în 10 zile va fi gata proiectul, pentru ca apoi să urmeze fazele birocratice, cu contestări și toate cele: „Am dat termen celor de la CNI şi proiectantului ca până la finalul lunii să fie gata şi proiectul astfel încât să urmeze tot ceea ce înseamnă licitaţie, contractarea lucrării, proiectarea plus execuţia. Este o lucrare destul de complicată pentru că atunci când s-a lucrat aici, la Operă, s-a observat că se afectează şi corpul celălalt. Atunci am zis că nu facem o lucrare pe jumătate, luăm totul la pachet”.

La randul său, primarul Craiovei, Mihail Genoiu, a declarat: „Trebuie să ţineţi cont de faptul că este o suprafaţă foarte mare, valoarea Colegiului Carol şi Operei Române este mai mare chiar decât valoarea Cazinoului din Constanţa. Pentru CNI este un efort foarte mare, dar clădirea este şi într-o stare de degradare foarte avansată şi va trebui făcută o lucrare foarte serioasă”.

În 3 minute poți să citești și: Ion Prioteasa: „Sumele sunt mici și foarte mici”

 Ziua Olteniei, la Teatrul Național „Marin Sorescu”!

 Dăncilă le promite oltenilor drumuri noi și căi ferate!

Share and Enjoy !

0Shares
0 0 0
The following two tabs change content below.

Cosmin Cojocareanu

Fondator 3minute.net. Cu experienta de peste 15 ani in presa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0Shares
0 0