fbpx

Comisia Iordache pentru legile justiției, desființată

Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputaților, spune că va propune desființarea Comisiei speciale pentru modificarea legilor justiției, condusă de Florin Iordache.


Mai mult, acesta a adăugat că transpunerea deciziei CCR privind Codurile penale se va face în Comisia juridică a Parlamentului, scrie digi24.ro


„Am luat act ieri (luni-n.r) de decizia CCR. Mai mult ca sigur, am anunțat deja că o să avem o nouă abordare. În primul rând, o să propun colegilor mei desființarea comisiei Iordache sau comisia specială care s-a ocupat de modificările de justiție, a Codurilor penale, a Codurilor de procedură penală. Ele o să intre într-un parcurs parlamentar normal. În primul rând la Senat, ca și primă Cameră sesizată, în Comisiile juridice. Se pare că funcționalitatea comisiei speciale nu a fost cea dorită, dimpotrivă ea a avut un impact public negativ și asupra partidului pe care îl reprezint, dar și asupra instituției Parlamentul României. O să avem o abordare, în primul rând prioritățile fiind deciziile neconstituționale deja declarate de către CCR și pe urmă o să vedem dacă este oportună o altă modificare atât la Codurile penale, cât și la Codurile de procedură penală”, a spus Marcel Ciolacu, în Parlament.


CCR a declarat Codul penal și Codul de procedură penală neconstituționale în ansamblul lor. Astfel, procesul de revizuire al Codurilor penale va trebui reluat. Curtea transmite că în cazul Codului de procedură penală Parlamentul nu a respectat limitele procedurii de reexaminare.

În 3 minute poți să citești și: Alertă în Caracal! 200 de oameni, evacuați din case!

Criminalul de la Caracal vrea să fie eliberat! Curtea de Apel Craiova judecă contestaţia la arestarea preventivă

Polițist de la 112 către Alexandra: „Nu mai ține linia ocupată!”

 Ping-pong cu viața Alexandrei între procurori și polițiști!

Polițiștii, huiduiţi: “Asasinii, aţi ucis un copil! “

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0Shares
0