23.3 C
Craiova
luni, mai 16, 2022

Comparăm reabilitarea Tower Bridge cu a podului fără nume din parcul craiovean. Nu ne ies deloc cifrele

- Advertisement -

Afacerea „podul suspendat” se bălăngăne rău de tot. E ceva putred la mijloc și nu ne referim la scânduri. Suma ce se va vârî în el e pe cât de aiuritoare, pe atât de aiuristică.

 

În 2016, celebrul pod londonez Tower Bridge, cel mai cunoscut din Europa de altfel, a fost închis pentru trei luni pentru lucrări de consolidare. Costul acestora a fost de 4,5 milioane de euro. Sursa o găsiți aici.

Construit între anii 1886-1894, Tower Bridge este simbolul Londrei, fiind un pod suspendat și rabatabil deasupra Tamisei. Se află în apropierea Turnului Londrei, de unde i se trage și numele. E cel mai vizitat monument din lume J.

 

La italieni, banii îi dă Diesel, nu cetățenii

 

De Ponte Rialto ați auzit? Dacă ați fost în Veneția suntem convinși, pentru că traversează Marele Canal. A fost construit în 1591, înlocuind un pod de lemn din 1524. Este una dintre „icoanele” Veneției.

În 2012, podul ce dăinui de 400 de ani în inima orașului italian a fost supus unor lucrări de restaurare. Au costat 4 milioane de euro! Banii nu au fost suportați de venețieni, nu a plătit Primăria, ci firma Diesel. Sursa este aici.

 

Tot nu ies calculele

 

Și mai venim cu un exemplu: Clifton Suspension Bridge. Atenție, nu restaurarea, ci construcția lui ar costa azi în jur de 15 milioane de euro. Sursa o găsiți aici.

La o căutare pe google am dat și de niște costuri. Astfel: o milă (adică 1,6 kilomentri) de pod de autostradă cu două benzi e evaluat între 2 și 3 milioane de dolari în zone rurale, între 3-5 milioane în zone urbane.

 

Să revenim pe pământul românesc, strămoșesc și oltenesc, și la prețurile lui. Mâine, în ședința Consiliului Local Craiova se dezbate și probabil se va vota reabilitatea podului din Parcul Romanescu. Pentru suma de… țineți-vă bine: 1,4 milioane de euro!!!

Ce se face de banii ăștia? Nu se reface structura de rezistență, ci e vorba de șuruburi, piulițe, schimbat de scânduri, iar mai multe amănunte descoperiți aici.

 

E complicat: cu schelă de lemn specială

 

Costul exorbitant al lucrărilor l-a explicat azi, în cadrul conferinței de presă tradiționale, primarul Mihail Genoiu: „Știți prea bine că am avut discuții aprinse cu cei de la Ministerul Culturii. Ei au cerut condiții speciale, au stabilit criterii și reguli. S-a făcut expertiză, precum și studiu de fezabilitate cu avizul ministerului. Societatea câștigătoare trebuie să îndeplinească aceste criterii. Din ce îmi amintesc, vă spun că va fi folosită o schelă specială din lemn. În țară sunt doar doi –trei experți în domeniu, poate și asta contează. În opinia noastră, podul din parc este o prioritate”.

 

În loc de concluzii

 

Lucrările de reamenajare / reabilitare, spuneți cum vreți, ale podului fără nume din Parcul Romanescu costă o treime din cât au costat la Tower Bridge, simbolul Londrei. Aproape jumătate cât au fost la Ponte Rialto, icoana Veneției. Costă 1/10 din construirea propriu-zisă a Clifton Suspension Bridge, vedeți mai sus cum arată. Refacerea podului de 49,5 metri din parc, al cărui preț credem că poate să intre lesne în Cartea Recordurilor, costă cât construirea a un kilometru și jumătate de autostradă suspendată!

Cosmin Cojocareanu
Cosmin Cojocareanuhttps://3minute.net
Fondator 3minute.net. Cu experienta de peste 15 ani in presa.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stay Connected

27,278FaniÎmi place
0AbonațiAbonați-vă
spot_img

Latest Articles