21.7 C
Craiova
joi, septembrie 21, 2023

Condamnat la închisoare pe viață, dar păstrat în arest preventiv

Bărbatul care și-a omorât un amic, condamnat la închisoare pe viață, este păstrat în arest preventiv!

Curtea de Apel Craiova a hotărât la sfârşitul săptămânii trecute să prelungească mandatul de arestare pe numele lui Vasile Stoica, în vârstă de 38 ani. Acesta este acuzat de omor calificat, cu premeditare şi prin cruzime. Bărbatul se află în arest încă de anul trecut, de pe 19 august. A fost arestat la două zile de la incident. Pe data de 17 mai 2018, Tribunalul Dolj l-a condamnat la închisoare pe viaţă pe Vasile Stoica. Hotărârea a fost atacată cu apel de autorul crimei. Astfel, Curtea de Apel Craiova a hotărât să menţină măsura arestării preventive, conform adevărul.ro

Bărbatul și-a omorât unul dintre prieteni

Vasile Stoica era consilier juridic la Comprexul Energetic Craiova, iar Lucian Dinulescu, victima lui, era lider de sindicat. Cei doi se cunoșteau de ani buni și aveau o relație de amiciție. Potrivit declaraţiilor inculpatului, din cauza victimei a pierdut o sumă de bani, urmare a faptului că victima îl convinsese să cumpere un autoturism cu suma de 2.300 de euro, pe care îi spusese că îl va cosmetiza şi îl va vinde în profit, însă, în realitate, inculpatul ar fi pierdut atât acea sumă de bani, cât şi altele, în total circa 3.000 de euro. Inculpatul a declarat că a luat hotărârea să se răzbune pe Dinulescu Lucian şi urmare a acestui fapt, într-o noapte din luna iulie 2017 i-a zgâriat elemente ale caroseriei maşinii, care era staţionată lângă blocul în care locuia.

Pe 17 august, anul trecut, criminalul și-a pus în aplicare planul și l-a omorât pe Dinulescu pe malul Jiului. Pe corpul victimei au fost găsite, de medicii legiști, 27 de plăgi, dintre care zece penetrante în cavitatea toracică şi abdominală. Cadavrul a fost găsit în Jiu de un bărbat din Malu Mare, care a sunat la poliţie. De atunci, autorul crimei se află în arest preventiv.

Tribunalul Dolj l-a condamnat la închisoare pe viaţă. În plus, inculpatul a fost obligat să achite familiei victimei suma totală de 700.000 de lei drept daune moralea, dar și să le plătească celor două fetiţe pe care le-a lăsat orfane de tată o pensie lunară de câte 440 de lei până când vor împlini vârsta de 18 ani.  Hotărârea Tribunalului Dolj a fost atacată cu apel de Stoica la Curtea de Apel Craiova, instanţă care a hotărât, miercuri, să menţină măsura arestului preventiv dispusă faţă de el în urmă cu aproape un an.

FOTO! Cursă nebună: s-a înfipt cu mașina într-un stâlp pe pasajul suprateran! https://bit.ly/2Lhn5hc

Loading RSS Feed

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stay Connected

32,055FaniÎmi place
0AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img
Loading RSS Feed

Latest Articles