1.7 C
Craiova
sâmbătă, ianuarie 28, 2023

Consiliul Județean Dolj continuă să investească pentru sănătatea oltenilor!

După ce a investit în Clinica de Cardiologie Intervențională, Consiliul Județean Dolj continuă investițiile în domeniul sănătății!

Consiliul Județean Dolj investește în extinderea Unității de Primiri Urgențe de la Spitalul Clinic Județean de Urgență din Craiova. Acest proiect vine după ce de curând, a fost inaugurată Clinica de Cardiologie Intervențională, una dintre cele mai importante investiții ale CJ Dolj.

Referitor la extinderea Unității de Primiri Urgențe, demersul prevede modernizarea spațiilor existente și extinderea acestora de la 900 mp cât este în prezent, la aproximativ 3.700 mp. În acest an, din bugetul CJ Dolj se alocă 5 milioane lei pentru continuarea lucrărilor, 6,9 milioane lei pentru dotarea cu echipamente și 600 mii lei pentru proiectarea și construcția depozitului de gaze medicale.

Consiliul Județean Dolj investește din fonduri proprii aproximativ 7 milioane de euro pentru modernizarea și extinderea Unității de Primiri Urgențe. Această investiție va fi de excepție, cu două săli de operații, în condițiile în care până acum bolnavii erau duși cu liftul, acum coboară doctorii la sălile de operații dotate. A investit alte 8 milioane de euro, din fonduri europene, la Ambulatoriul de specialitate al SCJU și a demarat un proces de reabilitare și modernizare a spațiilor, pe fiecare etaj al spitalului. Ne îndreptăm cu alocări semnificative către Spitalul de Pneumofiziologie Leamna, către Spitalul Orășenesc Dăbuleni și Policlinica Sportivă, precum și către cele 7 unități medico-sociale pe care le avem și cred că putem spune că, prin toate aceste demersuri pe care le-am inițiat, ne facem datoria față de domeniul sănătății”, a declarat președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa.

Președintele Consiliului Județean Dolj își păstrează poziția cu privire la menținerea Spitalul Județean de Urgență din Craiova, chiar și după construirea celui regional, dacă acesta va fi realizat în cele din urmă.

Noi susținem, în continuare, că un spital regional care apare și care are 800-900 locuri, nu poate să preia din spitalul județean tot ce este acolo și atunci trebuie găsită o formulă prin care să rămână”, a spus Ion Prioteasa.

Citește și: A avut loc inaugurarea Clinicii de Cardiologie din Craiova! 

Loading RSS Feed
Loading RSS Feed
Catalin Anghel
Catalin Anghel
Redactor 3minute.net. Absolvent al Facultății de Jurnalism din Craiova.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stay Connected

32,055FaniÎmi place
0AbonațiAbonați-vă
spot_img

Latest Articles