-3.7 C
Craiova
joi, ianuarie 20, 2022

Consiliul Județean Olt vrea să modernizeze 3 drumuri și să construiască 2 poduri!

„În total, devizele pe care le depunem însumează aproximativ 200 de milioane de lei”

Consiliul Județean Olt depune cinci proiecte ce vizează reabilitarea unor drumuri judeţene şi construcţia unor poduri. Aceste lucruri vor a fi finanțate prin Programul Naţional „Anghel Saligny”.

Este vorba despre următoarele proiecte:

 • Modernizare drum judeţean DJ 643 Bobu-Voineas-Balş
 • Modernizare drum judeţean DJ 546C Potcoava-Perieţi
 • Modernizare drum judeţean DJ 703C Poboru (sat Cornăţelu) – Cungrea – comuna Verguleasa (sat Poganu)
 • Construire pod din beton armat pe DJ 703D, comuna Cungrea, sat Spătaru
 • Construire pod din beton armat pe DJ 653, comuna Schitu
 • „Astăzi am aprobat indicatorii tehnici, conform Programului Anghel Saligny. Este vorba despre cinci proiecte: reabilitarea şi modernizarea a trei drumuri judeţene şi două poduri, unul la Schitu şi unul la Cungrea. În total, devizele pe care le depunem însumează aproximativ 200 de milioane de lei”, a explicat preşedintele CJ Olt, Marius Oprescu.

  Preşedintele forului judeţean a mai spus că proiectele depuse de CJ îndeplinesc toate criteriile pentru a fi aprobate pentru finanţare: „Conform ordonanţei, suma minimă pentru fiecare judeţ este de 145 de milioane lei. Deci, mare parte din proiecte ne vor fi finanţate, cu siguranţă. În funcţie de calculul punctajului şi creditele de angajament disponibile la nivelul de Ministerul Dezvoltării, probabil că vom încerca să prindem şi diferenţa, pentru că 200 de milioane nu este o sumă mare pe care noi o cerem. Am încercat să ne facem un punctaj şi cred că ne încadrăm cu toată această sumă”, a mai spus Oprescu.

  CJ Olt continuă şi atragerea de fonduri europene: „Pentru Consiliul Judeţean Olt, nu vom mai depune alte proiecte pe „Anghel Saligny”. Avem în vedere exerciţiul bugetar următor, pe fonduri europene, deja am primit finanţare pentru a realiza studiul de fezabilitate pentru un drum judeţean pe care îl vom depune pentru obţinerea de finanţare pe fonduri europene”, a conchis Marius Oprescu.

  2,8 milioane de euro, banii craiovenilor, blocați într un cont pentru garanția către CEO!

  Un militar din Craiova a fost arestat pentru pedofilie!

  Primul transfer al iernii pentru Craiova: „E pariul nostru”

  Related Articles

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Stay Connected

  27,278FaniÎmi place
  0AbonațiAbonați-vă
  spot_img

  Societate comerciala cu sediul în Craiova, domeniul de activitate confecții-marochinărie, angajează mecanic confecții piele. Salariu: 1000 euro. Condiții; profesionist, experiență.

  Relații la tel: 0738/497538

  Latest Articles