Dacă Ministerul nu poate, Clujul cere Europei să construiască singur spital regional!

Guvernul a amânat construirea spitalelor regionale din Craiova, Cluj și Iași pentru perioada 2020 – 2025. Ce a făcut Clujul? S-a adresat direct UE, cerând să i se permită să acceseze fondurile pentru construirea Spitalului. Ce au făcut oltenii?

 

Sătul să aștepte vești de la București, președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a solicitat Comisiei Europene înlocuirea Ministerului Sănătății ca și aplicant eligibil, cu unitățile administrativ – teritoriale, respectiv județele pe raza cărora ar trebui amplasate Spitalele Regionale. ”O asemenea modificare este necesară întrucât, potrivit POR 2014 – 2020, se prevede în mod expres ca activităţile privind spitalele regionale de urgenţă să aibă ca beneficiar Ministerul Sănătăţii, cel ale cărui demersuri au înregistrat, până în prezent, progrese minime. Realizată în regim de urgenţă, iniţiativa va permite Consiliului Judeţean Cluj să demareze toate procedurile de realizare a acestui proiect prioritar, absorbind fondurile europene alocate în prezenta perioadă de programare”, se spune într-un comunicat al CJ Cluj.

 

Tișe a declarat: Consider că expertiza necesară derulării unui proiect de o asemenea anvergură precum şi capacitatea noastră financiară şi instituţională au fost deja dovedite de fondurile europene în valoare de circa 190 milioane de euro pe care le-am accesat în actuala perioadă de programare pentru dezvoltarea infrastructurii rutiere, educaţionale şi de sănătate”.

Nu mai scoateti baietii din cazarma pentru defilarea de 1 Decembrie! 

În același timp, în Bănie…

 

 

Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *