Sălile de jocuri de noroc, controlate de poliţişti

Timp de o lună, sub coordonarea Direcţiei de Ordine Publică – I.G.P.R, polițiștii au efectuat, la nivelul întregii ţări, controale la sălile şi incintele de exploatare a jocurilor de noroc cu achitarea premiilor pe loc. În urma neregulilor constatate, au aplicat 653 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 1.000.000 de lei.

Astfel, au fost verificate 5.281 de unităţi cu acest profil din întreaga ţară şi au descoperit că 69% dintre acestea sunt neasigurate cu pază umană.

În plus, 437 de obiective nu depozitează valorile monetare sau de altă natură în seifuri certificate, cu rezistenţă ridicată în cazul efracţiilor, conform instrucţiunilor legale.

8% dintre sălile verificate nu aveau conectat sistemul de alarmare împotriva efracţiei la un dispecerat de monitorizare a alarmelor şi intervenţie.

Potrivit Adevărul, la finalul verificărilor, a reieşit faptul că 4% dintre sălile de jocuri de noroc nu asigură stocarea imaginilor pentru 20 de zile, iar la 2% dintre obiectivele controlate, imaginile înregistrate nu au calitatea necesară pentru recunoaşterea persoanelor.

În cadrul acţiunii, poliţiştii au aplicat 653 de sancţiuni contravenţionale (562 conducătorilor de obiective şi 91 prestatorilor de servicii), conform Legii 333/2003, privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor şi H.G. 301/2012, pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 333/2003
Share and Enjoy !

0Shares
0 0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0Shares
0 0