fbpx

Învață ceva România după redeschiderile ratate din Coreea de Sud și Germania?

Autoritățile române spun că vor relaxa măsurile peste două zile. Astfel de acțiuni au avut urmări grave în două dintre țările campioane în bătălia cu Covid 19.

Germania a decis relaxarea restricțiilor, iar la o săptămână distanță cazurile de infectări cu Covid 19 aproape că s-au triplat. Îngrijorarea mare provine de la ultimul bilanț publicat de Institutul de Sănătate Publică robert Koch, care precizează că rata de contaminare a crescut la 1,1, adică sub valoarea crucială de 1,0. (Dacă nu sunteți familiarizați cu noțiunea pentru că în România, fără să se testeze, e normal să nu fie adusă în discuție, această rată arată câte persoane se infectează de la un purtător. O rată de 1 la 1 se traduce prin faptul că un bolnav infectează în medie o persoană. Când se depășește acest echilibru, situația poate scăpa de sub control – cu repercusiuni asupra sistemului sanitar).

Coreea de Sud e considerată una dintre țările campioane în războiul cu inamicul invizibil. Numai că un nou focar a erupt în capitala Seul: peste 100 de noi infecții. Răspândirea rapidă a virusului s-a făcut prin intermediul unor cluburi de noapte din cartierul Itaewon, frecventat de comunitatea LGBT.

3 minute, lider la interacțiuni pe toată Craiova în ultima săptămână

Cum încearcă municipalitatea din Seul să rezolve problema: au închis din nou toate barurile și cluburile. În plus, folosindu-se de înregistrările de date ale operatorilor de telefonie mobilă, autoritățile au descoperit că 10.905 oameni au fost în aria localurilor de noapte din cartierul Itaewon între 24 aprilie și 6 mai. Tuturor acestor oameni li s-a dat un SMS prin care au fost chemați la testare. Având în vedere orientarea sexuală a particpanților, autoritățile au oferit posibilitatea testării sub anonimat.

China. La începutul săptămânii au fost descoperite 5 noi cazuri în Wuhan, care nu au legătură cu persoane revenite din străinătate. Autoritățile au luat decizia de a testa întreaga populație de 11 milioane de locuitori a orașului.

Așadar, țări cu know-how și resurse par să fi clacat la prima încercare de ieșire de sub carantină. Va avea România, care a anunțat că începe testarea masivă peste vreo 20 de zile, bafta să nu escaladeze cazurile? Că doar de baftă e vorba. Că doar nu ne imaginăm că se vor face 11 milioane de teste ori că tehnologia ar putea descoperi infectații.

În 3 minute poți să vezi și: De acum ești obligat să intri mascat în bancă! Se deschid muzeele, iar popii vor cânta la aer!

Primarul Genoiu și colegii poartă masca la caterincă!

 Român plecat la muncă în Italia, călcat de șef cu mașina!

 Un tânăr de 21 de ani fără declarație a murit alergat de polițiști!

Share and Enjoy !

0Shares
0 0
The following two tabs change content below.
Fondator 3minute.net. Cu experienta de peste 15 ani in presa.
Summary
Învață ceva România după redeschiderile ratate din Coreea de Sud și Germania?
Article Name
Învață ceva România după redeschiderile ratate din Coreea de Sud și Germania?
Description
Autoritățile române spun că vor relaxa măsurile peste două zile. Astfel de acțiuni au avut urmări în două dintre țările campioane în bătălia cu Covid 19.
Author
Publisher Name
3minute.net
Publisher Logo

Cosmin Cojocareanu

Fondator 3minute.net. Cu experienta de peste 15 ani in presa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0Shares
0