O masă caldă poate înlocui cornul și laptele în școli

Potrivit vicepremierului Daniel Suciu, anul acesta s-au alocat deja peste 200 de milioane de lei infrastructurii necesare pentru o masă caldă în școli. Dacă acest program devine realitate, cornul și laptele și-ar pierde utilitatea.

Cred că știți că în bugetul pe anul acesta au fost alocați bani, cel puțin la Ministerul Educației, pentru infrastructură la masa caldă în școli. Evident că, dacă nu mă înșel, suma este de peste 200 milioane lei, și anul viitor vom avea o sumă vizavi de acest subiect și atunci când vom avea finalizată, la nivelul unităților școlare, infrastructura necesară pentru ca toți copiii să beneficize de masă caldă în școli. Evident că se va dispune o discuție vizavi de programul menționat. Mai e util programul Laptele și cornul în condițiile în care există varianta unei mese calde? La momentul respectiv va fi o asemenea discuție, dar nu impusă de restricții bugetare, ci de lucrurile practice pe care ni le-am propus“, a declarat Daniel Suciu, vicepremier și ministru al Dezvoltării Regionale și Administrației Publice.

Și ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a dezvăluit că va exista o analiză în Guvern și Coaliție, ce va viza programul ”Cornul și Laptele”. Analiza va determina dacă programul și-a atins scopul inițial.

Sunt măsuri foare bune, măsuri care ajută populația. O analiză pe toate aceste programe e de bun simț să fie făcută pentru a vedea dacă și-au atins scopul pe care l-am avut la începutul acestora. Un set de măsuri se va propune în Guvern, în Coaliție, pentru a vedea dacă le luăm sau nu, pe anumite zone. Toate au ca bază sau ca punct de plecare această dorință a noastră fermă de a cheltui banul exact cum este corect” a declarat Eugen Teodorovici.

În 3 minute poți să citeși și: Născută în Polonia, adoptată în Italia, îşi caută părinții în Vâlcea

 Zăpadă în mijlocul verii, în Munții Rodnei

Liceul cu promovabilitate zero la BAC!

 Andreea Goga: “Fiecare copil ar trebui să-și urmeze visul”

Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *