fbpx

Val de infectari cu COVID-19 în Costinești!

De unde a venit grupul de turiști ce a dus coronavirusul în stațiune!

Potrivit jurnalulolteniei.ro, totul ar fi pornit de la un grup de turiști din Dâmbovița care ar fi adus virusul la o pensiune de 150 de persoane unde s-au și cazat.

În după-amiaza zilei de 07.08.2020, DSP Dâmboviţa a informat telefonic DSP Constanţa despre un caz confirmat COVID-19, care a fost cazat în Costineşti, la un complex turistic“, anunţă în seara de sâmbătă, 8 august, Prefectura Constanţa.

Autoritățile au mers să controleze pensiune și se pare că au găsit un tânăr bolnav de Covid-19 care a sosit la complexul turistic din Costineşti, în data de 3 august, în jurul prânzului.

„Deplasarea de la Târgovişte spre Costineşti s-a efectuat cu un autocar, împreună cu aproximativ 40 de persoane, elevi minori şi studenţi. În cursul zilei de 4 august, acesta a părăsit complexul turistic, fără să anunţe organizatorul. Din afirmaţiile organizatorului acestei excursii, pe perioada deplasării au fost purtate măşti de protecţie şi au fost asigurate măsuri de distanţare (capacitate autocar 63 locuri). Atât la urcarea în autocar, cât şi la sosire, a fost efectuat triajul – termometrizarea acestora. Pentru elevii minori s-a făcut dovada avizului epidemiologic eliberat de medicul de familie şi consimţământul părintelui”, transmite DSP Constanţa.

Potrivit sursei citate, ,,în jurul orei 21.00, turiştii au părăsit locaţia cu acelaşi mijloc de transport, urmând ca DSP Dâmboviţa să dispună măsura carantinării. S-a recomandat intensificarea măsurilor de salubrizare şi decontaminare a suprafeţelor şi desemnarea unor persoane responsabile din rândul organizatorilor, pentru efectuarea triajului observaţional zilnic al turiştilor“, mai spun reprezentanții DSP Constanţa.

Zilele trecute, tot la Costinești, mai mulţi tineri din Vaslui au fost în aceeaşi situaţie, din cauza fiicei unei ambulanţier care a sfidat restricţiile.

În 3 minute poți să vezi și: FCU Craiova și-a adus fundaș central din Liga 1!

Ce citat ți se potrivește în funcție de zodie!

Doi tineri înjunghiati în plină stradă!

VIDEO Femeie de 81 de ani, tâlhărită în mijlocul străzii!

Transfer de Liga 1 la FCU Craiova: alb-albaștrii vor un dinamovist!

Share and Enjoy !

0Shares
0 0
Summary
Val de infectari cu COVID-19 în Costinești!
Article Name
Val de infectari cu COVID-19 în Costinești!
Description
De unde a venit grupul de turiști ce a dus coronavirusul în stațiune!
Author
Publisher Name
https://3minute.net/
Publisher Logo

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0Shares
0