12 C
Craiova
duminică, aprilie 21, 2024

Cu protocolul în față: Cât plătește CS Universitatea pentru folosința exclusivă a stadionului!

Marcel Popescu, oficial al CS Universitatea Craiova, a anunțat că doar echipa la care activează are dreptul să evolueze pe stadionul de peste 55 de milioane de euro din Bănie.

 

Am luat la puricat protocolul expus pe site-ul Primăriei Craiova pentru a înțelege mai clar afirmația oficialului clubului. Din punctul 18 al protocol rezultă caracterul exclusive de folosire a stadionului, expus de M Popescu: „Cu excepția acordului scris și prealabil al părților, dreptul de folosință transmis de Municipiul Craiova exclude utilizarea în același mod a stadionului Ion Oblemenco și a bazei sportive de orice altă echipă de fotbal, cu excepția echipelor de junior, dar fără a afecta desfășurarea partidelor din anul competițional sau a programului de antrenament al echipei de fotbal și a activităților conexe acestora”.

 

Cât costă acest drept de utilizare exclusiv pentru stadionul din Craiova? Se precizează în contract, la punctul 21: „SC Blue Lions Capital SA va achita către Municipiul Craiova, respective către Clubul Sportiv Universitatea Craiova cele zece procente și, respective, cele cinci procente din sumele încasate în urma vânzării biletelor și abonamentelor pentru fiecare meci disputant pe stadionul Ion Oblemenco. (…) Exceptând plata acestor sume, SC Blue Lions Capital SA nu mai are nicio altă obligație financiară față de celelalte părți”.  

 

Stadionul din Craiova se inaugurează vineri!

 

Protocolul este disponibil pe site-ul Primăriei Craiova. Însă nu are număr de ordine și nici semnăturile celor trei părți implicate. El mai precizează că acest contract este încheiat pe o perioadă de 15 ani și poate fi prelungit automat prin acordul părților. Dacă doriți să citiți întregul contract o puteți face aici.

IMPORTANT! Contractul a fost aprobat de craioveni prin votul reprezentanților lor în Consiliul Local!

 

Stadionul din Craiova a costat peste 55 de milioane de euro. El va fi inaugurat vineri, 10 noiembrie, cu meciul amical CS Universitatea Craiova – Slavia Praga. Primăria a emis un comunicat în care anunță că procesul de predare – primire a stadionului s-a încheiat, iar miercuri, la ora 10:00, Consiliul Local va vota preluarea stadionului și trecerea lui în domeniul public al Municipiului Craiova.

Te poate interesa si: M. Popescu „Avem un contract de exclusivitate!”

Cosmin Cojocareanu
Cosmin Cojocareanuhttps://3minute.net
Fondator 3minute.net. Cu experienta de peste 15 ani in presa.

Related Articles

Accesează-ne și aici!

Latest Articles