-5.3 C
Craiova
marți, ianuarie 25, 2022

Covid-19. Doliu în Oltenia! Virusul a răpus încă un cadru didactic

Școala românească este în pericol: pe de o parte cursurile online, pe de altă parte tragediile produse de Coronavirus

Școala românească trece printr-o situație extrem de critică. Pe de o parte sunt elevii a căror proces educațional este sabotat dacă cursurile se mută în online, pe de altă parte sunt cadrele didactice care se îmbolnăvesc. Doar din județul Mehedinți au murit 3 din cauza COVID-19. Ultimul caz a fost înregistrat la școala din comuna Corlățel, și anume o învățătoare de 38 de ani care a venit la școală, deși nu se simțea bine. Aceasta a fost internată la Orșova și a murit în spital. Conducerea școlii a decis imediat să sisteze cursurile cu prezență fizică.

Chiar înainte de tragedie o parte dintre elevii școlii au trecut în online. Veneau dintr-o comună care intrase în carantină, iar de teamă, și părinții celorlalți copii au decis să nu-i mai trimită la școală, potrivit Jurnalul Olteniei.

La Drobeta-Turnu Severin, primul oraș aflat în carantină de luni seară, se țin ore online, dar profesorii vin zilnic la catedră și de acolo le predau elevilor. 16.316 preşcolari și elevi au fost confirmaţi cu COVID de la începutul anului şcolar şi până acum, potrivit datelor publicate miercuri, 13 octombrie, de Ministerul Educaţiei. Sunt cu peste 3.300 mai multe cazuri decât în urmă cu o săptămână. De asemenea, 5.425 de angajaţi din educaţie au fost confirmaţi cu Covid-19

VIDEO! Digitalizare cu discheta de 1.44 Mb și monitorul cu tub

Craioveni, sunteți pe cont propriu! Mesajul prefectului: “Suntem depășiți”

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

27,278FaniÎmi place
0AbonațiAbonați-vă
spot_img

Societate comerciala cu sediul în Craiova, domeniul de activitate confecții-marochinărie, angajează mecanic confecții piele. Salariu: 1000 euro. Condiții; profesionist, experiență.

Relații la tel: 0738/497538

Latest Articles