U Craiova încă așteaptă să renască din durerile facerii!

Nu cu mult timp în urmă, președintele celor de la U Craiova, Marcel Popescu, spunea că din durerile facerii, o mare echipa va renaște. Se pare că oltenii încă așteaptă. Trupa antrenată de Devis Mangia a pierdut pe teren propriu contra celor de la Concordia Chiajna, scor 0-1. Chiar dacă jocul nu a fost unul catastrofal, alb-albaștrii nu au reușit să amintească de echipa din sezonul trecut, condusă din vârful ofensivei de Alex Băluță.

Universitatea Craiova: Pigliacelli – Donkor, Gardoș (71 Kelic), Ferreira, Martic, Mateiu (81 Markovic), Fedele, Bancu, Cicâldău, Burlacu (59 Baicu), Mitriță. Antrenor: Devis Mangia.

Concordia Chiajna: Caparco, Panait, Marc, Albu, G.Matei, Nivaldo (45 Ivanovici), Gorobsov, Prepeliță, Guessan (59 Bawab), Batin, Grădinaru. Antrenor: Ionuț Badea.

Arbitru: Ionuț Coza

Partida a început promițător, iar ritmul a fost unul destul de bun. Ambele echipe au arătat poftă de joc. Prima ocazie a Craiovei a apărut în minutul 6, atunci când Martic a rămas într-o poziție favorabilă, dar execuția ce a urmat a fost una foarte slabă. Nu a durat mult nici până la prima lovitură de colț. Oltenii au beneficiat de ea în minutul 8, după ce șutul trimis de Bancu către poarta lui Caparco a fost deviat. Alb-albaștrii au continuat să pună presiune în jumătatea adversă, dar fără rezultat. Ilfovenii au așteptat, iar când au avut ocazia, au ieșit pe contră. În minutul 16, Concordia a beneficiat de o lovitură liberă din apropierea careului Științei, dar execuția nu a pus poarta lui Pigliacelli în pericol. La faza imediat următoare, Isaac Donkor a primit direct cartonașul roșu, după o intrare la Andrei Marc. Arbitrul a luat o măsură destul de drastică, ținând cont că fotbalistul celor de la Chiajna s-a ferit, iar lovitura nu i-a provocat daune. Guessan, atacantul ilfovenilor a văzut cartonașul galben pentru simulare, în minutul 21. Mitriță a urmat și el. Căpitanul oltenilor a primit galbenul după ce l-a împins discret pe Prepeliță. Furia elevilor lui Mangia se putea observa cu fiecare atingere a balonului. Chiar și cu om în minus, tot juveții au avut posesia și în minutul 26, Burlacu a fost aproape să deschidă scorul în două rânduri. În minutul 32, Răzvan Grădianaru a făcut și el rost de un galben, după ce l-a tras pe Bancu de tricou. După eliminarea lui Donkor, antrenorul Craiovei a fost nevoit să treacă la un sistem cu patru apărători, iar jocul elevilor săi a căpătat un ritm și mai bun. Cartonașele galbene au fost ca la ele acasă, iar Paul Batin a văzut și el unul în minutul 34. Mirko Pigliacelli a demonstrat din nou că este un portar de valoare. În minutul 39 a avut o paradă extraordinară cu care și-a salvat colegii. În minutul 42, Alexandru Mitriță a luat o acțiune în viteză pe cont propriu, dar finalizarea a lipsit. Până la finalul primei reprize, Craiova și Concordia s-au anulat una pe cealaltă, iar scorul pauzei a fost 0-0.

Partea secundă a început la fel de agresiv ca și prima. Alexandru Mateiu a primit galben în minutul 52. Oltenii au găsit cu greu spații în debutul celei de-a doua reprize, iar ilfovenii au început să pună presiune. În minutul 57, Mitriță l-a lăsat singur cu portarul pe Cicâldău, dar acesta nu a reușit să finalizeze. La faza următoare, Nicușor Bancu a intrat și el în rândul jucătorilor cu cartonașe galbene. Burlacu a fost înlocuit în minutul 59 cu Raoul Baicu, eroul din partida cu Leipzig. În același timp, ilfovenii au mutat și ei, iar în locul lui Guessan a întrat fostul atacant al alb-albaștrilor, Taher Bawab. În minutul 68, cartonașele galbene au continuat să apară. Gabi Matei a făcut și el rost de unul, după o intrare foarte dură la Mitriță. Universitatea a jucat în 12 jucători, chiar și fără Donkor. Publicul, dar și gazonul au fost de partea formației din Bănie. Paul Batin a ratat o ocazie monumentală, după ce mingea a sărit total aiurea din gazon. În minutul 71, Devis Mangia a surprins din nou. Tehnicianul italian l-a schimbat pe Gardoș cu Kelic. Nu a durat mult și Craiova a ratat și ea o ocazie enormă, după ce Roul Baicu s-a trezit cu mingea la picior în fața porții lui Caparco, dar puștiul din Bănie nu a reușit să facă prea multe cu ea. Alexandru Mitriță și-a încercat și el șutul de la distanță, dar portarul Concordiei a fost pe poziție. Raoul Baicu a ratat din nou, de data aceasta în minutul 78, atunci când mingea i-a rămas foarte bine iarăși, dar execuția tânărului oltean a lăsat de dorit. Lovitura a venit în minutul 81, când după un corner, Gorobsov a prins o ghiulea de la distanță, iar Concordia conducea la Craiova cu 1-0. Devis Mangia a mutat imediat și la introdus pe Markovic în locul lui Matriu. Marcatorul golului s-a ales și el cu un galben, după ce și-a dat tricoul jos și a fost urmat de Jovan Markovic, care a avut o intrare dură la Petre Ivanovic. Suporterii olteni au reacționat imediat după ce favoriții lor au primit gol, iar din tribune s-a auzit imediat „He, He, Hai Știința”, din piepturile a mii de oameni.

Sursă foto: Facebook ucv1948.ro

Citește și: Colli, încă pe bară: „A avut o problemă serioasă”

Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *