fbpx
14 C
Craiova
miercuri, octombrie 27, 2021

Începe toamna culturală! Craiova devine capitala poeziei!

Cea de-a VI-a ediție a Festivalului Mondial de Poezie „Mihai Eminescu” va fi organizată de Primăria Municipiului Craiova, Casa de Cultură „Traian Demetrescu”, Academia Internațională „Mihai Eminescu” și Fundația Europeană „Mihai Eminescu” în perioada 16-21 septembrie.

Festivalul va începe la ora 10.00, în ziua de 17 septembrie 2018, la Muzeul de Artă din Craiova. La Filarmonica Oltenia va avea loc primul recital poetic internațional. În zilele următoare vor fi lansări de carte la Biblioteca „Aristia și Alexandru Aman” – Lulzim Tafa – Teuta; Maria Miragli – Polvere di stele, Dmytro Tchystiak – Teme-te de memorie; Jeton Kelmendi – Rănile Cuvântului, Slavco Almăjan – Un pește a sărit din acvariu, dialoguri lirice la Teatrul de Vară “Nicolae Romanescu”, la Inspectoratul de Poliţie Dolj, la Colegiul Naţional “Elena Cuza”, la Muzeul de Artă din Calafat, în Centru Vechi al Craiovei.

La Calafat va fi amplasat bustul lui Eminescu, în parcul ce-i va purta numele, lucrare realizată de sculptorul Rodion Gheorghiţă. Poeţi din peste 30 de țări vor purta discuții cu elevii și tinerii despre rolul poeziei în epoca performanțelor informatice când tot mai mulți oameni preferă alte forme culturale.

Oaspeții din toată lumea vor fi primiți de reprezentanții Autorităților locale, de conducerea Primăriei Municipiului Craiova: Mihail Genoiu, Stelian Bărăgan, Adrian Cosman, precum și de Ion Prioteasa, președintele Consiliului Județean Dolj.

Craiova devine capitala poeziei promovând creația literară la nivel mondial.

Citește și: Locuri de muncă pentru olteni. Investiție de milioane de euro la Podari

Catalin Anghel
Redactor 3minute.net. Absolvent al Facultății de Jurnalism din Craiova.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

27,278FaniÎmi place
0AbonațiAbonați-vă
spot_img

Latest Articles