Europa, în pericol! Scenariu apocaliptic pentru olteni!

După ce Cupa și campionatul sunt aproape ratate, președintele Cârțu a zis că altul e obiectivul. Dar și acesta e pe muchie de cuțit.

Cât a avut șanse la trofeele interne, U Craiova a dat-o înainte cu „bătălia pentru titlu” și „bătălia pentru Cupă”. Săptămâna de-a trecut i-a dezumflat pe olteni, care au obținut doar un punct în campionat, din derby-urile cu FCSB și CFR Cluj, și au fost bătuți acasă de Viitorul lui Hagi, cu 2-1, în manșa întâi a semifinalelor Cupei României, în primul joc din ultimii doi ani în care au întâlnit o echipă de play-off în competiția knock-aut.

Săptămâna patimilor oltenilor, venită prea devreme, a schimbat cât ai bate din palme și discursul conducătorilor în privința obiectivului echipei. Sorin Cârțu, președinte de puțină vreme la formația alb-albastră, a declarat imediat după eșecul de pe Arena Națională cu FCSB: „Craiova este în grafic în ceea ce și-a propus, pentru că la începutul campionatului s-a fixat drept obiectiv al echipei să joace în cupele europene. Ne-am angrenat în lupta pentru titlu pentru că s-a ivit această posibilitate”.

Problema e că și obiectivul fixat la începutul sezonului e în pericol, ce-i drept dacă prinde contur un scenariu apocaliptic. În Europa merg patru echipe: primele 3 din campionat și câștigătoarea Cupei României. În întrecerea knock-aut se prefigurează o finală Astra – Viitorul, ambele formații învingătoare în primele manșe din semifinale. Dacă giurgiuvenii vor ridica trofeul, vor reprezenta România în Europa. Craiovei nu-i rămâne decât să se bată pentru locul 3 în campionat pentru a juca în preliminariile întrecerilor continentale. Însă și poziția a treia este în pericol, după ultima rundă disputată în weekend. Pentru că U Craiova a remizat acasă cu CFR Cluj, iar Viitorul s-a impus cu 4-1 la Giurgiu și a venit la 4 puncte în urma oltenilor.

În această situație, meciul de pe 13 aprilie, de la Ovidiu, se anunță vital pentru obiectivul fixat de conducerea clubului în vara anului trecut și anunțat de Cârțu în această primăvară. Craiova are și varianta egalului pentru a menține distanța față de Viitorul, singura formație care amenință poziția a treia a juveților și implicit participarea în Europa. Deci, în ultimele runde, pentru a juca în Europa, oltenii trebuie să apere poziția a treia, iar dacă, în vreun fel ori altul o pierd, să se roage să nu câștige Astra Cupa.

Play-off – etapa 4

U Craiova – CFR Cluj   0-0

Astra – Viitorul    1-4

FCSB – Sepsi       2-0

Clasament

1 CFR Cluj 4        3        1        0        5-1    37

2 FCSB       4        3        0        1        8-4    34

3 U Craiova         4        2        1        1        4-3    30

4 Viitorul    4        2        1        1        6-3    26

5 Astra       4        0        0        4        1-8    21

6 Sepsi        4        0        1        3        1-6    20

Etapa 5

Viitorul – Craiova (sâmbătă, ora 21:30)

CFR Cluj – FCSB          (duminică, ora 21:00)

Sepsi – Astra (luni, ora 21:00)

În 3 minute poți să citești și: Cine e principalul responsabil pentru ultimele rezultate ale Craiovei!

Am urmărit jucători! Transferăm 5-6”

 Devis Mangia: „Trebuie să continuăm munca noastră!”

Cristea: „E un egal care ne dă încredere!”

Mangia: ”Este exclus să-mi dau demisia!”

 Sorin Cartu: „Craiova e în grafic în ceea ce și-a propus!”

 Mangia: „Procentele au scăzut, dar situația nu e închisă!”

Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *