12 C
Craiova
duminică, aprilie 21, 2024

Craiova Magica scrie istorie! Zeițele din Bănie au câștigat Cupa EHF!

VICTORIE! SCM Craiova este câștigătoarea Cupei EHF! Oltenia nu a mai cunoscut o asemenea performanță.

SCM Craiova câștigă trofeul Cupei EHF! Oltenii au pârjolit grânele și au otrăvit fântânile. Delir în Polivalentă. 4000 de suflete alb-albastre au cântat fără oprire pentru Craiova Magica și au suflat în 1000 de vuvuzele pe atacul norvegiencelor. Yulia Dumanska și Ana-Maria Țicu au făcut un meci de povestit nepoților. Oltenia nu a mai cunoscut o asemenea performanță. Handbalistele antrenate de Bogdan Burcea au câștigat Cupa EHF, iar toată suflarea din Oltenia aplaudă în acest moment reușita celor de la SCM.

SCM Craiova a început bine prima repriză, iar Cristina Florianu a obținut o lovitură de la 7 metri în primul minut. Țicu a transformat lovitura fără probleme. La faza imediat următoare, Dumanska a avut o paradă de senzație, iar oltencele au înscris din nou pe contră (2-0). Dumanska a avut încă o paradă, iar craiovencele au obținut din nou o lovitură de la 7 metri, pe care tot Țicu a transformat-o fară griji. Norvegiencele au înscris și ele, dar fetele antrenate de Bogdan Burcea au ripostat și Țicu a înscris pentru (4-1). Handbalistele de la Vipers s-au mobilizat și au înscris repede două goluri, iar avantajul de oltencelor a fost redus (4-3). Ușor, ușor, Craiova s-a desprins la trei puncte, în trei rânduri (7-4), (8-5),(9-6). În minutul 13, Țicu a înscris din 7 metri și SCM era la cu patru puncte în fața norvegiencelor (10-6). Până în minutul 20, Craiova Magica s-a dezlănțuit și a mărit diferența pe tabelă, scor 16-8. Suporterii olteni au făcut spectacol. Spectatorii din Polivalentă au fost la înălțimea partidei și au cântat fără oprire. La pauză, diferența dintre Craiova și Vipers era de 7 puncte (19-12).

Oltencele au început tare și repriza secundă. Țicu a obținut 7 metri, dar nu a fructificat lovitura. Craiovencele au blocat atacul celor de la Vipers și au înscris la faza imediat următoare prin Elisei. Norvegiencele au înscris și ele, dar diferența de pe tabelă a rămas în favoarea Craiovei (20-13). Meciul a continuat într-un ritm nebun, iar în minutul 35, scorul dintre cele două echipe era 23-14. Norvegiencele s-au reorganizat și au înscris (23-15), iar handbalistele lui Burcea au rămas cu o jucătoare în minus, în minutul 36. Handbalistele de la Vipers au dat dovadă de ambiție și au redus din diferență, printr-un joc foarte rapid pe contră (26-20). Craiova nu a mai ținut pasul cu adversarele, iar formația din Norvegia s-a apropiat la 5 puncte (28-23). Oltencele au intrat în ultimele 5 minute cu avantaj de 6 puncte (30-24). Partida a fost una de încărcătură maximă până la final, dar Craiova a câștigat scor 30-25. Cupa EHF este în Bănie.

Sursă foto: SCM Handbal Oficial

Citește și: Nicușor Bancu: „ Să-i încurcăm când le este lumea mai dragă” 

Catalin Anghel
Catalin Anghel
Redactor 3minute.net. Absolvent al Facultății de Jurnalism din Craiova.

Related Articles

Accesează-ne și aici!

Latest Articles