Cum s-a mișcat Universitatea Craiova în mercato de iarnă!

Universitatea Craiova a avut suficiente ingredientele pentru a aduce jucători cu nume în mercato de iarna: stabilitate financiară, un antrenor cu nume în Italia și Europa, mii de suporteri alături.

 

Întărirea porții și a defensivei au fost principalele ținte, după analiza primei părți a sezonului. Pentru a-i oferi concurență lui Calancea, s-au purtat tratative cu Pigliacelli și Seculin, goalkeeperi italieni, dar oltenii nu au reușit să-i atragă cu o ofertă lor, în ciuda faptului că ambii sunt rezerve la echipele lor.

 

Pentru fortificarea defensivei, Valerică Găman a fost una dintre țintele acestui mercato de iarna. „E craiovean, e un jucător interesant, dar are variante mult mai bune. Îl lăsăm să analizeze ofertele de pe piețele mult mai forte decât România”, spunea Marcel Popescu. Valerică le-a analizat așa bine încât a ajuns la FCSB. Directorul de imagine al clubului oltean, Gică Craioveanu a deschis o nouă pistă:  “Alin Toşca a avut oferte de la echipe din Turcia, Spania. Noi i-am făcut o ofertă de la Craiova şi nu vrea să vină”.

 

Torje și Ioniță, alte nume vehiculate în mercato de iarna

 

Chiar în ziua semnării cu Dinamo, impresarul lui Gabi Torje, Cristea Opria spunea: „Am trei variante pentru România. Nu pot da nume. (…) Poate să fie și Craiova. Craiova nu se bate la campionat?”. În cele din urmă jucătorul a ales Dinamo. Tot în ofensivă, încă din decembrie s-a vehiculat o ofertă de transfer pentru Alex Ioniță din partea oltenilor: 200.000 de euro plus Cristi Bărbuț și Simon Măzărache, monede de schimb. Astra nu a acceptat, preferând milionul clujenilor.

 

Astfel, până în acest moment, noutățile din lotul craiovenilor sunt Ovidiu Bic, achiziționat de la Gaz Metan Mediaș și Dominik Glavina, atacant croat care nu a mai jucat un meci oficial de patru luni, venit liber. Perioada de transferuri în România, începută de 6 zile, se încheie pe 22 februarie, astfel încât sunt perspective de noi mutări. Însă, în principal de jucători liberi ori din blocul răsăritean, întrucât azi se încheie mercato în Anglia, Olanda, Turcia, iar la data de 2 februarie în Italia, Spania, Franța și Germania.

Citeste si: SCM Craiova – Brest, meci tare pentru oltence în Cupa EHF!

Share and Enjoy !

0Shares
0 0 0
The following two tabs change content below.
Fondator 3minute.net. Cu experienta de peste 15 ani in presa.

Cosmin Cojocareanu

Fondator 3minute.net. Cu experienta de peste 15 ani in presa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0Shares
0 0