fbpx
6.1 C
Craiova
luni, noiembrie 29, 2021

Craiova nu va avea Târg de Crăciun. Primăria plătește 320.000 de lei pentru concerte

Cum vor putea craiovenii să celebreze sărbătorile de iarnă din acest an!

Nu mai este un mit că pandemia pune bețe în roate când vine vorba de distracție. Anul acesta nici nu se mai pune problema de târg de Crăciun, cel puțin nu mai este specificat, ținând cont de tot scandalul și haosul produs acum un an când nimeni nu mai știa dacă acele căsuțe trebuie să fie închise sau deschise. Primăria pregătește, însă, concerte și spectacole.

Toate încep pe 25 noiembrie, iar administrația caută o firmă care să se ocupe de organizare. Evenimentele vor avea loc în perioada 25 noiembrie – 26 decembrie și vor fi deschise de Gașca Zurli. Autoritățile locale spun că este vorba despre „evenimente culturale”, a căror organizare ar urma să coste aproximativ 320.000 de lei, bani din bugetul local.

„Sărbătorile de iarnă sunt printre cele mai importante sărbători de peste an, fiind o atracție cultural-turistică pentru orice localitate, indiferent că este din România sau din altă țară. De asemenea, este o oportunitate extraordinară pentru Municipiul Craiova de a beneficia de o promovare regională și națională”, explică Primăria în caietul de sarcini.

Autoritățile locale au identificat o serie de beneficii pe care ar urma să le aducă evenimentele organizate în perioada 25 noiembrie – 26 decembrie: „Îmbunătățirea imaginii Municipiului Craiova, creșterea numărului de vizitatori, impactul economic pozitiv, creșterea ocupării forței de muncă, îmbunătățirea imaginii unei destinații turistice, catalizator pentru dezvoltarea socio-economică locală și regională, animația tradițiilor și obiceiurilor, consolidarea comunității”.

După deschiderea pe care o va face Gașca Zurli, spectacolele vor avea loc între orele 18:00 și 20:00 și vor fi susținute de instituțiile subordonate sau partenere Primăriei Craiova. Este vorba despre Opera Română Craiova, Filarmonica Oltenia, Ansamblul Folcloric Maria Tănase, Teatrul Colibri și Palatul Copiilor.

Anul trecut, după ce DSV le-a dat interzis comercianților în presupusul „Târg de Crăciun”, Lia Olguța Vasilescu a explicat situația: „Primaria nu trebuie sa dea niciun aviz suplimentar vreunui comerciant, ca organizator al Targului de Craciun. Fiindca am declarat, inclusiv prin comunicat de presa, ca anul acesta nu putem vorbi de Targ de Craciun, cand nu avem patinoar, oraselul copiilor, ateliere etc.”, spunea primarul la finalul lunii noiembrie, în 2020.

Primăria a evitat și în acest an să folosească o denumire specifică sărbătorilor de iarnă, cum ar fi „Târg de Crăciun”. Autoritățile locale vorbesc despre „evenimente culturale”.

Pericol pe străzile Olteniei! Un copil a fost lovit chiar pe trecerea de pietoni

Un oltean de 16 ani a furat 4 cuțite, două tablouri și un cap de duș!

Veste bună pentru români! Pensiile și alocațiile vor fi majorate de la 1 ianuarie

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

27,278FaniÎmi place
0AbonațiAbonați-vă
spot_img

Latest Articles