Perfectul simplu: să-ți vinzi vedeta, apoi să bați liderul!

Craiova lui Devis trece printr-o perioadă de vis: și-a umplut conturile și a învins principala contra-candidată în lupta pentru titlu.

În startul lui februarie, Universitatea Craiova punctează la toate capitolele. A reușit transferul iernii în Liga 1, prin vânzarea lui Alexandru Mitriță la New York City FC pe o sumă fabuloasă, având în vedere „vitrina” în care jucătorul a fost prezentat. Mutarea asigură stabilitatea financiară a formației oltene, care încearcă și dă impresia că poate să îmbine business-ul cu performanța sportivă.

Cu o partitură tactică perfectă, deși nu și estetică, băieții lui Devis Mangia au triumfat contra liderului. A fost catenaccio, pragmatism dus la cel mai înalt nivel în prima repriză, dar asta se impunea în fața principalei rivale la obiectiv. Două faze, două goluri, iar oltenii s-au apropiat la 5 puncte de primul loc și mai pot recupera până la înjumătățire.

Cel de-al treilea element din peisaj, la fel de important ca primele două: Craiova e singura echipă din Liga 1 care a înțeles importanța suporterilor și a reușit să-i atragă. A izbutit să transforme fiecare eveniment de pe Oblemenco într-o sărbătoare. Când e meci în Bănie se strâng mai mulți oameni decât pe celelalte 6 stadioane care au meciuri în etapă. Suporterii sunt cei care îi fac pe Cristea, Koljic și restul să se simtă fotbaliști, împing de la spate visul de titlu.  

Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *