fbpx

Peste 30 de km din drumul Craiova – Pitesti sunt in aer!

Licitația, lansată în urmă cu un an și jumătate, pentru realizarea drumului expres Craiova – Pitești a fost anulată de Compania de Drumuri. Termenul limită până la care se vor face cei 32 de km ai tronsonului 3 este acum un mare mister.

Informația despre starea proiectului Drumul Expres Craiova – Pitești a fost făcută publică de cei de la Asociația Pro Infrastructură care au declarat că:
„ Aceeași soartă o va avea și lotul 4. În total avem 63,5 km în plop. Deși am spus de nenumărate ori că se va ajunge aici, am fost ignorați. Prostia și fuga de răspundere a iresponsabililor din Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere se traduc în minim 17 luni de întârziere a proiectului”.

Reprezentanții Asociației Pro Infrastructură au declarat că multiplele contestații făcute de Compania Starbag ar fi dus la acest rezultat, după ce ar fi fost confirmate în instanță.

Asociația Pro Infrasctructură susține că proiectul s-a bazat pe un studiu de fezabilitate vechi și nu respecta condițiile necesare, iar documentația de licitație avea o calitate care lăsa de dorit.


„Compania Strabag a depus contestații la ambele tronsoane ÎNAINTE de deschiderea ofertelor, acuzând CNAIR de nereguli în documentația tehnică. Strabag primește câștig de cauză în instanță, iar CNAIR este obligată să ia măsuri de remediere și să amâne data depunerii ofertelor. Surpriză! CNAIR nu a așteptat decizia definitivă a judecătorilor și a deschis ofertele! Astfel că hotărârea instanței nu a putut fi pusă în aplicare. Rezultatul? Anularea licitației! În loc să-și asume greșeala, anulând imediat licitația și repornind procedura, iresponsabilii CNAIR au mers până în pânzele albe, atacând pe cale extraordinară, la Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ), fără a avea sorți de izbândă. Recursurile CNAIR au fost respinse de ÎCCJ”, continuă reprezentanții ONG-ului.

„Adunăm cel puțin 17 luni suplimentare în care șoferii își vor risca viața. Nervi tociți, timp pierdut, bani irosiți și oportunități ratate fiindcă oficialii CNAIR suferă de prostie cronică și încăpățânare acută”, concluzionează reprezentanții Asociației. 

În 3 minute poți să citești și alte știri: Crește numărul de zboruri operate de Aeroportul din Craiova

Toți doctorii de inimă să vină la Clinica de Cardiologie din Craiova

Verde la biciclete! Piste prin toată Craiova!

Share and Enjoy !

0Shares
0 0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0Shares
0 0