fbpx
23.6 C
Craiova
sâmbătă, septembrie 25, 2021

Craiova, la doi pași să se închidă după weekend!

Cât mai are Bănia până la scenariul roșu! Ce reguli pot fi nevoiți să respecte craiovenii și ce activități vor fi interzise!

Infectările din Craiova continuă să crească. Potrivit Direcției de Sănătate Publică Dolj, Rata incidentei cumulative COVID-19 la 1000 locuitori în Bănie a ajuns la 2,84, vineri. Astfel, este posibil ca la finalul weekendului rata să atingă cota de 3/1000, iar craiovenii să intre în scenariul roșu.

În momentul în care o localitate ajunge la o rată de incidență a infectărilor cu COVID-19 de 3/1000 autoritățile se văd nevoite să aplice noi măsuri restrictive. Partea mai puțin rea este că județul Dolj nu stă chiar atât de rău în ceea ce privește infectările și are o rată de incidență de 1.83.

Ce măsuri se pot lua dacă rada de incidență depășește 3/1000

În ultimele zile, alte orașe mari din Oltenia au intrat în scenariul roșu. Este vorba despre Târgu Jiu și Râmnicu Vâlcea. Acolo, autoritățile au impus o serie de reguli:

1. Se interzice activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor.

2. Se interzice activitatea cu publicul a restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare.

3. Măsurile prevăzute la pct. 1 şi pct.2 se aplică şi operatorilor economici care desfăşoară activităţi în spaţiile publice închise care au un acoperiş, plafon sau tavan şi care sunt delimitate de cel puţin 2 pereţi, indiferent de natura acestora sau de caracterul temporar sau permanent.

4. Se interzice organizarea şi desfăşurarea activităţii în cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte.

5. Se interzice activitatea cu publicul a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc.

6. Se interzice organizarea şi desfăşurarea spectacolelor de tipul drive-in, precum şi organizarea şi desfăşurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice şi private sau a altor evenimente culturale.

Avocații Baroului Dolj au ieșit în stradă și cer o normalitate: „Condiții decente în instanțele de judecată”

Ghinion teribil pentru Koljic! Atacantul de porțelan s-a accidentat, din nou!

Un polițist a urinat peste un român

O bunică își caută disperată nepoata! 

Catalin Anghel
Redactor 3minute.net. Absolvent al Facultății de Jurnalism din Craiova.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

27,278FaniÎmi place
0AbonațiAbonați-vă
spot_img

Latest Articles