fbpx

Universitatea Craiova se poate despărți de 8 fotbaliști în iarnă!

Victor Pițurcă poate renunța la 8 jucători, iar Mihai Rotaru poate pierde peste 5 milioane milioane de euro în această iarnă!

Craiova vrea campionatul, iar Pițurcă este hotărât să-și facă echipă de Liga Campionilor. Pentru acest lucru, fostul selecționer are nevoie de întăriri, dar, în același timp, trebuie să le facă loc și noilor veniți. Astfel, trupa din Bănie se poate despărți de 8 jucători valoroși, ce, dacă ar pleca în masă la oricare echipă din Liga 1, ar pune orice adversar în dificultate.

Mirko Pigliacelli este implicat în una dintre cele mai surpinzătoare decizii din Liga 1. Portarul a fost trimis la echipa a doua de Pițurcă și are șanse extrem de mici să mai evolueze până în primăvară. Italianul este unul dintre cei mai buni din țară pe postul lui, iar conducerea Craiovei se poate orienta să îl vândă, pentru a mai scoate o sumă bună din transferul acestuia. În cazul în care nu va mai evolua, ba chiar va rămâne în Liga 3, cota lui Pigliacelli poate să scadă serios.

Ivan Martic intră în ultimele 6 luni de contract, în iarnă. Chiar dacă Pițurcă a spus că nu îl interesează când expiră contractele jucătorilor, fundașul Craiovei are concurență serioasă în rândul alb-albaștrilor: pe Mățel, preferatul antrenorului și pe Vlădoiu, eligibil pentru regula U21 și titular în ultimul meci al României U21.

Florin Gardoș a stat mai mult accidentat la Craiova. Fundașul are și unul dintre cele mai mari salarii din Bănie, iar dacă Victor Pițurcă va dori să aducă alți fotbaliști cărora să le asigure contracte consistente, plecarea lui Gardoș poate fi luată în considerare. Liță Dumitru anunța, în urmă cu ceva timp, că vrea să-i propună lui Gardoș un contract în prima ligă americană.

Renato Kelic a fost unul dintre cei mai utilizați fundași centrali ai Craiovei până la instalarea lui Victor Pițurcă, dar venirea noului antrenor a coincis și cu transferul lui Bălașa, care i-a luat locul, ușor, ușor, lui Kelic. Apărătorul are concurență serioasă pe post: Tiago, Bălașa, Acka și Cosic, iar conducerea clubului se mai orientează spre a transfera minim un fundaș central. Țintele principale ar fi Miron de la Botoșani și Valerică Găman.

Marius Briceag nu a prins nici un meci pentru Craiova în sezonul 2019/2020. Apărătorul a jucat doar în două partide din preliminariile Europa League. Ce-i drept, fundașul are și o concurență extrem de puternică: Nicușor Bancu, titular la naționala României și Bogdan Vătăjelu, unul dintre căpitanii echipei. Briceag este un jucător bun pentru Liga 1 și este posibil să prefere o schimbare în cariera sa.

Alex Ioniță a fost dorit la Craiova de foarte mult timp. Suporterii, dar și conducerea clubului au insistat pentru transferul rapidistului în Bănie. Mutarea s-a realizat, dar sub formă de împrumut. Pițurcă a declarat că nu îi plac jucătorii împrumutați, iar mijlocașul nici nu a demonstrat prea multe, pentru a fi cumpărat de olteni. Cel mai probabil, Ioniță va reveni la Cluj, sub comanda lui Dan Petrescu.

Alexandru Mateiu a devenit rezerva de lux a Craiovei, iar acest lucru a surprins o bună parte a suporterilor olteni. Fotbaliști precum Cicâldău, Cosic, Qaka sau Ivanov au fost preferați pe postul de mijlocaș central și, la fel ca în cazul lui Piglaicelli, Mateiu poate fi vândut în iarnă pentru a se putea obține o sumă decentă în schimbul acestuia. Față de cazul portarului, mijlocașul se antrenează cu prima echipă în acest moment și poate prinde măcar banca de rezerve.

Carlos Fortes a fost la o semnătură distanță de despărțirea de Craiova, dar lucrurile s-au sucit în ultimul moment. Portughezul a fost nevoit să-și continue aventura în Bănie, a primit câteva șanse din partea lui Pițurcă, dar a dispărut, din nou, din circuitul echipei. Oltenii au vrut să îl vândă și în vară, iar mercato din această iarnă poate fi momentul ca jucătorul și clubul să-și strângă mâinile.

Potrivit transfermarkt, În total, cei 7 fotbaliști ce pot fi vânduți de club sunt cotați la suma de 5.350.000 de euro.

Pigliacelli – 1,5 milioane de euro

Ivan Martic – 800.000

Florin Gardoș – 650.000

Marius Briceag – 600.000

Alex Ioniță – nu poate fi vândut de olteni

Alexandru Mateiu – 1,2 milioane de euro

Carlos Fortes – 600.000

Nu este exclusă nici varianta în care Victor Pițurcă să fie dispus să renunțe la salariile jucătorilor și să îi lase să plece liberi de contract, dar nu ar fi tocmai pe gustul patronului. Mihai Rotaru a demonstrat că este cel mai bun afacerist ce a pășit în fotbalul românesc în ultimul deceniu, iar probabilitatea ca toți cei 7 fotbaliști să plece liberi este foarte mică. În plus, antrenorul Craiovei se poate răzgândi în orice moment, iar fotbaliștii să își recâștige locul în primul 11.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0 0
The following two tabs change content below.

Catalin Anghel

Redactor 3minute.net. Absolvent al Facultății de Jurnalism din Craiova.
Summary
Universitatea Craiova se poate despărți de 8 fotbaliști în iarnă!
Article Name
Universitatea Craiova se poate despărți de 8 fotbaliști în iarnă!
Description
Victor Pițurcă poate renunța la 8 jucători, iar Mihai Rotaru poate pierde peste 6 milioane milioane de euro în această iarnă!
Author
Publisher Name
https://3minute.net/
Publisher Logo

Catalin Anghel

Redactor 3minute.net. Absolvent al Facultății de Jurnalism din Craiova.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0Shares
0 0