Cei 5 fotbaliști pe care-i transferă Craiova!

Universitatea Craiova s-a dovedit a fi un club care excelează la capitolul transferuri, indiferent că vorbim despre veniri sau plecări!

Craiova i-a vândut, pe rând, pe Vătăjelu, Ivan, Gustavo, Băluță, Screciu sau Mitriță, dar a și adus fotbaliști, pe sume acceptabile sau liberi de contract, a căror valoare a explodat în Bănie. Martic, Kelic, Cicâldău, Pigliacelli sau Koljic sunt doar câteva dintre mutările bune făcute de alb-albaștri.

Acum, lucrurile nu sunt tocmai roz în parcursul trupei lui Mangia, iar Sorin Cârți a anunțat: „În vară vrem să transferăm 5-6 jucători”. Este posibil ca această campanie de achiziții să fie una senzațională, ținând cont de declarațiile războinice ale conducerii: „Vrem în Europa”. Nu de mult, Rocha și Acka au fost repatriați, dar deocamdată nu au dat cel mai bun randament.

Cei 5 fotbaliști pe care-i transferă Craiova!

Discuțiile cu fotbaliști de valoare ai Ligii 1 s-au desfășurat din vara anului 2018, până iarna trecută. Craiovenii au pus ochii pe talentele echipelor din România, dar venirea lui Sorin Cârțu în conducerea clubului poate face loc și altor repatrieri.

Ibrahima Tandia, fotbalistul lui Sepsi OSK a fost cel mai curtat de juveți, dar cluburile nu s-au înțeles la prețul acestuia.

Alex Ioniță, una dintre speranțele fotbalului românesc, putea face pasul în Bănie și chiar a fost destul de aproape. Problema a apărut atunci când conducătorii din Gruia au decis să-l readucă pe bancă pe Dan Petrescu, iar acesta s-ar fi opus mutării.

Darius Olaru a fost și el pe lista lui Mangia, care a cerut jucători U21 pentru sezonul viitor, atunci când cluburile vor fi nevoite să evolueze cu 2 fotbaliști sub 21 de ani în primul 11. O variantă ar fi fost un schimb Popa-Olaru și ceva bani dați de Craiova, dar nici această mutare nu s-a făcut, deocamdată.

Dacă tot au fost repatriați Rocha și Acka, odată cu venirea lui Sorin Cârțu, orice este posibil. În bănie se poate reface un grup rebel și pot fi aduși jucători și în compartimentul defensiv. Madson și Kay au evoluat sub comanda lui Cârțu și au făcut-o chiar foarte bine. Universitatea are nevoie de un fundaș puternic, dar și rapid cum este Kay, iar Madson poate reprezenta o cale liberă către transferul lui Alex Mateiu în străinătate.

Ei ar fi cei cinci pe care Mihai Rotaru îi poate transfera, dar dacă ținem cont de ultima mutare, cea a lui Drăghici, Craiova poate readuce și alți fotbaliști pe care îi are împrumutați în primele două Ligi ale României. Vlădoiu și Borța pot apărea în lotul oltenilor la vară, mai ales dacă luăm în calcul regula U21. Gardoș și Burlacu, la rândul lor, se pot întoarce să întărească apărarea și să umple golul lăsat de Mitriță în banda stângă. Mihai Roman a dat ceva goluri pe la Botoșani, iar Koljic a început să fie deja ofertat.  Și s-au adunat încă 5.

Votează-ți și tu preferatul!

Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *