22.9 C
Craiova
vineri, august 19, 2022

Craioveni, sunteți pe cont propriu! Mesajul prefectului: „Suntem depășiți”

Întrebări fără răspuns și situații limită! Coronavirus a lovit puternic județul Dolj

Virusul a adus județul Dolj într-o situație falimentară. Locuitorii sunt împărțiți în două tabere: cea a celor vaccinați și cea a celor ce nu vor nici măcar să audă de imunizare. Autoritățile sunt cele care ar trebui să medieze și să le asigure un anumit grad de siguranță cetățenilor, însă acest lucru nu se întâmplă, ba mai mult confuzia se acumulează. Întrebat de ce nu se dispune carantinarea localităților în care rata a depășit deja și 15/1.000, prefectul județului Dolj, Nicușor Roșca, nu a dat un răspuns care să lămurească pe cineva: „La o anumită incidență, DSP-ul transmite posibilitatea de a carantina sau de a nu carantina o localitate”.

top 10 gafe coronavirus
Covid-19. Craiova joacă periculos! Incidența se apropie de 11/1000

Virusul nu bate în retragere! Paturile de la Terapie Intensivă nu mai fac față bolnavilor Cazurile de Covid-19 sunt într-o Read more

Craiova sare de 10! Numărul morților din cauza Covid-19 aproape s-a dublat!

Situația a scăpat de sub control! Zona metropolitană a orașului bate spre 20/1000 Județul Dolj bate record după record la Read more

În schimb, Nicușor Roșca, prezintă la toate conferințele de presă problemele, fără a detalia o soluție sau un compromis: „La momentul actual, județul Dolj este peste 7/1.000. Nu mai avem locuri disponibile în spitale. Am solicitat Direcției Sănătății Publice, managerilor din spitale să găsim soluții. Și am găsit câteva, dar soluțiile noastre sunt aproape epuizate. Așteptăm Spitalul Militar să-l transformăm și pe el în spital Covid, dar din lipsă de Terapie Intensivă o să avem câteva locuri la Terapie Acută. Am zis să avem această conferință de presă pentru a transmite un mesaj populației acestui județ pentru a se gândi foarte bine și pentru a se decide într-un timp cât mai scurt să se vaccineze. Este singura posibilitate care ne stă la îndemână pentru a se imuniza deoarece cealaltă situație este să trecem prin boală și dacă trecem prin boală, o parte dintre noi trebuie să ajungem la spital și nu știu dacă mai găsim locuri disponibile. Asta este ideea, să vină să se vaccineze”, a spus prefectul județului Dolj.

Manea Iuliana, directorul DSP Dolj, scoate în evidență că trebuie limitate deplasările, iar măsurile igienice – respectate temeinic. Vaccinarea rămânând, în continuare, cel mai bun mijloc de prevenție pentru a nu ajunge pe paturile de la ATI. Laurențiu Ivanovici, managerul SCJU Craiova, declară că vaccinarea este cel mai bun mijloc de protecție, atât pentru populație, cât și pentru evitarea spitalizării. Personalul medical este epuizat, iar infrastructura este depășită.

Întrebările reporterilor au pus punctul pe „i”, însă au rămas, bineînțeles, fără răspuns.

Reporter: De ce nu carantinați zonele în care incidența depășește 15/1000? Are sau nu are legătură faptul că foarte mulți din potentații zilei stau în acele zone?
Nicușor Roșca: Nu știu despre ce vorbiți dumneavoastră! Problema este în felul următor că noi din 110 localități, doar două au 0/1.000. Celelalte localități sunt cu incidență foarte mare. Noi ca să carantinăm toate localitățile care se află la nivel de județ, nu avem efective normale. Poliția, jandarmii verifică, în fiecare zi, localitățile peste 3/1.000. Deci, nu-i o posibilitate ca să ziceți că unii au gândit într-un fel sau altul. Se fac verificări. Poliția nu stă numai să carantineze.
Rep.: Ce a făcut prefectura ca oamenii să se vaccineze?
N. R.: Prefectura a făcut campanii de informare, a solicitat DSP-ului și spitalelor campanii de vaccinare plus centre de vaccinare în toate localitățile și urbane și rurale.

VIDEO! Primele măsuri după investigația Recorder “Clanul Marelui Alb”. Reacția BOR

Baiaram, Cîmpanu și Markovic, în mijlocul unui scandal la naționala U21

Cornel Dinu l-a făcut praf pe Rădoi: „O răzbunare de fraier. A speculat munca lui Isăilă”

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stay Connected

30,825FaniÎmi place
0AbonațiAbonați-vă

Latest Articles