Craiovenii sunt buni de plată dacă nu pun mâna pe lopată!

Consiliul Local Craiova a avut grijă prin 2015 să dea o hotărâre prin care să împartă amenți locuitorilor urbei. Poliția Locală le-a reamintit craiovenilor că sunt buni de plată dacă nu pun mâna pe lopata!

 

Iată comunicatul de pe site-ul politiei locale Craiova:

 

Având în vedere prognozele meteo emise de către Administrația Națională de Meteorologie, privind instituirea de Cod Portocaliu de ninsoare, viscol și temperaturi scăzute pentru municipiul Craiova, în perioada 26 februarie – 01 martie 2018, Poliția Locală a Municipiului Craiova roagă cetățenii să procedeze la îndepărtarea zăpezii și a gheții de pe trotuarele aflate în fața imobilelor pe care le dețin, precum și a sloiurilor de gheață / țurțurilor ( în cazul formării) având în vedere pericolul pe care îl reprezintă atât pentru siguranța pietonilor, cât și a bunurilor.

Precizăm că îndepărtarea zăpezii și a țurțurilor constituie o manifestare gospodărească dar, în același timp, și o obligație stabilită prin act administrativ emis de autoritățile locale.

Astfel, potrivit Hotărârii Consiliului Local al Municipiului Craiova nr. 319/2009 modificată și completată prin Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Craiova nr. 233/2015, constituie contravenție și se sancționează cu amendă: 

         a). între 500 lei – 1.500 lei (pentru persoane fizice) și 1.000 lei – 2.500 lei (pentru persoane juridice): ”neîndepărtarea zăpezii și a gheții de pe trotuare, aflate în fața imobilelor deținute cu orice titlu (depozitarea se va face în grămezi amplasate la marginea trotuarului, fără a împiedica circulația pietonală), precum și degajarea zăpezii sau a gheții pe partea carosabilă.” – (art. 33, lit. k).

         b). între 500 lei – 2.500 lei (pentru persoane fizice) și 1.000 lei – 2.500 lei (pentru persoane juridice): ”nemontarea și neînlocuirea jgheaburilor, burlanelor uzate… precum și neînlăturarea sloiurilor de gheață (țurțuri) de către proprietari, chiriași ori deținătorii legali.”- (art. 4, alin. 1, lit. b)

 

Conducerea poliției locale din Craiova încheie comunicatul cu celebrul „Vă mulțumim pentru înțelegere!” că vă luăm banii daca nu puneti mana pe lopata!

Dezbatere: Tu de ce ai ramas in Romania!

Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *