fbpx
6.7 C
Craiova
miercuri, decembrie 8, 2021

S-a stabilit! Când vor crește pensiile românilor!

Decizia a fost luată. Pensionarii au primit veștile pe care le-au așteptat de mai multă vreme!

Ludovic Orban a anunțat că pensiile românilor vor crește începând cu luna ianuarie a anului viitor. Acest lucru va fi posibil prin majorarea punctului de pensie.

La baza creșterii punctului de pensie stă formula care a existat în legea 263 și anume compensarea în proporție de 100% a pierderii puterii de cumpărare ca urmare a inflației, și de asemenea creșterea puterii de cumpărare prin creșterea punctului de pensie cu 50% din creșterea salariului mediu brut pe economie.

Proiectul de buget trebuie să urmărească ținta de deficit de aproximativ 7% din PIB, iar prin intermediul său vor crește investițiile, ulterior, și creșterea absorbției fondurilor europene: “Ne-am propus ca 50% din investiții să fie finanțate din fonduri europene nerambursabile. Am discutat anumite măsuri pentru restrângerea cheltuielilor. Trebuie să fim foarte corecți: atât Comisia Europeană, cât și agențiile de rating urmăresc nu doar atingerea deficitului bugetar, cât și evoluția deficitului structural – cheltuielile pe termen lung. Trebuie să arătăm sănătatea bugetară a economiei României. Detalii vor fi comunicate public de Guvern!”, precizează Orban.

Preşedintele Camerei Deputaţilor a făcut noi precizări privind tăierea unor sporuri și a voucherelor de vacanță: ”Rămân valabile voucherele de vacanță emise anterior și care pot fi folosite în cursul anului 2021. Nu se emit noi vouchere de vacanță pentru că sunt vouchere care sunt valabile în cursul anului 2021. Se va lua o decizie la nivel guvernamental.”

Cât despre sporuri, liderul liberalilor a precizat că cel acordat prefecţilor va fi eliminat, iar discuțiile în privința celorlalte sporuri continuă: ”Am discutat să se facă o analiză amplă a tuturor tipurilor de sporuri, dar nu am luat o decizie. Pe baza acestei analize se va lua o decizie justă. Există o decizie legată de sporul de 30% acordat Prefecturilor, care nu se va mai plăti odată cu adoptarea bugetului de stat.”

Sursa foto: Playtech.ro

Ce transferuri poate face Craiova în ultima clipă! 7 jucători pe listă!

Ovidiu Stângă avertizează: „Abia putem intra în play-off”

Meteorologii au anunțat când vine gerul în Oltenia!

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

27,278FaniÎmi place
0AbonațiAbonați-vă
spot_img

Latest Articles