12.3 C
Craiova
miercuri, septembrie 28, 2022

CSU-FCU, meciul fantomă! Cui îi e mai frică de adevăr!

Suporterii vor pe stadion, nu îi interesează altceva! Patronii celor două cluburi au rămas cu temeri din trecut!

A trecut aproape un deceniu de când în Craiova a luat naștere una dintre cel mai mari rivalități din fotbalul românesc. Rotaru și Mititelu își făceau fiecare câte o echipă și o aruncau în luptă, la Liga 2. De atunci, suporterii fotbalului craiovean s-au împărțit și au început să susțină proiecte diferite, pe care le-au numit CSU și FCU, chiar dacă denumirile lor au fost, mai mereu, altele.

Bătăi pe stradă, înjurături și amenințări pe rețelele de socializare, orgolii mari puse în joc, iar acest lucru cu un singur scop: echipa lor. Peluza Sud 97 și Peluza Nord Craiova cântau, pe vremuri, împreună pe „Ion Oblemenco”. Acum, cele două galerii sunt dezbinate și, totuși, sunt două dintre cele mai puternice din România. Mulți sunt nostalgici și se gândesc ce ar însemna pentru fotbalul din Craiova ca Sudul și Nordul să se reunească. La fel de mulți oameni cred că acest lucru este imposibil.

În toți acești ani, din 2013 până în prezent, Peluza Nord Craiova a construit cu greu, a trecut peste nenumărate critici și acuzații, a strâns suporteri pe toate stadioanele din țară și i-a reînvățat pe copii din Craiova să iubească o echipă și să cânte pentru ea. În același timp, Peluza Sud 97 a continuat să urmeze calea pe care a considerat-o cea mai corectă. Fanii FCU au mers alături de favoriții lor din Liga a 4-a, când deplasările nu au fost deloc ușoare, presiunile erau din ce în ce mai mari, dar nu au existat piedici pe care aceștia să nu le depășească.  Este vorba despre un spirit. Indiferent de echipa pe care aceștia o susțin suporterii de la Nord și Sud, prin ei, acest spirit merge mai departe, din generație în generație.

Cu toate astea, patronii celor două cluburi nu respectă cu adevărat rivalitatea dintre cele două galerii. Echipele din Craiova sunt în Liga 1, iar Mititelu și Rotaru au făcut tot posibilul ca la meciul direct suporterii să nu-și măsoare vocile la adevăratul potențial. În tur, FCU Craiova a fost la un pas să închidă porțile stadionului la meciul cu rivalii din oraș. Acum, Rotaru a pus condiții în ceea ce privește achiziționarea biletelor.

Chiar dacă și Mititelu și Rotaru spun că proiectele lor sunt susținute de cei mai mulți suporteri, până acum nu s-a văzut nimic, în afară de condiții puse la cumpărarea biletelor.

Tancurile lui Putin au rămas împotmolite în noroi la granița cu Ucraina!

Loading RSS Feed
Powered by Custom News Feed

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stay Connected

31,152FaniÎmi place
0AbonațiAbonați-vă

Latest Articles