fbpx
6.1 C
Craiova
luni, noiembrie 29, 2021

Cu câte note se pot încheia mediile în acest semestru!

Acest an atipic aduce măsuri în consecință! Cum va sta situația în cazul tezelor și când vor recupera elevii materia

Haosul din educație nu este pe cale să se sfârșească. Secretarul de stat în Ministerul Educaţiei, Sorin Ion, a făcut precizări privind numărul de note necesare pentru încheierea situației în acest semestru, dacă se vor mai da teze sau nu, precum și despre posibilitatea ca elevii să recupereze materia într-un fel sau altul. Acesta a declarat că mediile vor putea fi încheiate, și în acest semestru, cu doar două note la fiecare disciplină, indiferent de numărul de ore pe săptămână. În ceea ce privește renunțarea la teze, această decizie se va lua doar în situația în care nu va exista o altă soluție.

„În privinţa tezelor, decizia nu este una sută la sută asumată. Din punct de vedere didactic, una dintre solicitările Consiliului Național al Elevilor este să reintroducem măsura de anul trecut cu două note la fiecare disciplină indiferent de numărul de ore pe săptămână, soluție pe care o agreăm şi o vom implementa. În privinţa renunţării la teze, o vom face doar în situaţia în care nu avem încotro. Opţiunea noastră în acest moment este să lăsăm tezele, dar vă reamintesc că tezele pot fi date şi în ultimele săptămâni dinainte de vacanţa de iarnă până în 20 decembrie, iar la revenirea la şcoală, în cele două săptămâni să aibă loc reglarea situaţiei şcolare, încheierea situaţiilor şcolare, şi aşa mai departe. (…) Perioada cea mai recomandată pentru teze, în cazul revenirii la şcoală, este a doua jumătate a lunii decembrie”, a declarat Sorin Ion, săptămâna trecută.

Acesta a mai spus că pe data de 5 noiembrie va fi emis ordinul cu privire la modificarea structurii anului şcolar şi în funcţie de situaţia de la acel moment se va opta fie pentru învăţământ faţă în faţă, fie pentru învăţământ online. „Există posibilitatea recuperării – o săptămână în vacanţa de iarnă, în intervalul 3 – 10 ianuarie, şi o săptămână în perioada „Şcoala altfel”, care oricum nu ar fi putut fi desfăşurată aşa cum a fost ea gândită. Numărul de săptămâni de cursuri rămâne neschimbat. Nu modificăm datele examenelor naţionale şi obiectivul principal a fost ca două săptămâni – care ar fi fost foarte probabil să se desfăşoare în online pentru majoritatea copiilor sau pentru toţi copiii din ţară – să fie înlocuite cu două săptămâni în care sper să putem veni fizic la şcoală – atât în ianuarie, cât şi în aprilie – în cazul în care rata de infectare scade foarte mult”, a mai declarat acesta.

Halep a urlat de nervi în finala Transylvania Open! Primele declarații după marea înfrângere

Teo Trandafir a spus cât timp mai are de gând să stea în televiziune!

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

27,278FaniÎmi place
0AbonațiAbonați-vă
spot_img

Latest Articles