25.6 C
Craiova
luni, iunie 24, 2024

Cu ce s-a mai lăudat Olguța Vasilescu în ultima săptămână

Trece săptămâna, trec și laudele primăriței Olguța Vasilescu! Ce noutăți aduce pentru craioveni

O nouă săptămână, noi laude din partea primăriței, după cum ne-a obișnuit pe toți. Stilul ei bine pus la punct o determină să nu uite nici cea mai mică reușită și să posteze regulat. O zi fără ceva pe Facebook este o zi pierdută, mai ales în zilele noastre când rețelele de socializare au devenit un indispensabil avantaj.

Weekendul acesta a fost un mare eveniment în Bănie. Olguța nu l-a ratat și s-a lăudat cu el: „Super Rally, azi, la Craiova”.

Olguța Vasilescu: „Se fac demersuri pentru ca aceste monumente să intre în patrimoniul UNESCO”

Toată primăria, presa și toți cunoscuții au fost prezenți la inaugurarea culelor din Dolj. Moment pe care Olguța nu l-a ratat și a ținut să aibă ceva de spus.

Verdict pentru Horațiu Feșnic, după ce i-a dat roșu lui Badelji!

Astăzi, au fost inaugurate culele de la Cernătești și Brabova, reabilitate pe fonduri europene, ca urmare a unui proiect depus de Consiliul Județean Dolj. Culele erau turnuri în care se adăposteau boierii vremii atunci când erau atacați de turci. Acum, se fac demersuri pentru ca aceste monumente să intre în patrimoniul UNESCO, fiind deja incluse în lista pentru evaluare. Vizitați-le! Sunt ultimele două cule oltenești care mai puteau fi reabilitate, iar peisajul unde sunt amplasate e unul de-a dreptul pitoresc! Felicitări președintelui CJ Dolj, Cosmin Vasile, și echipei!”, a transmis edilul.

S-au extins traseele de transport public din Craiova

Un eveniment deosebit a avut loc. Și anume, extinderea traseelor de transport public. Acesta s-a întâmplat fix în perioada când elevii au început școala.

„Extindem traseele de transport public din Craiova, pentru a veni în sprijinul nevoilor locuitorilor ce folosesc acest serviciu. Astfel, începând de luni, 18 septembrie, RAT Craiova aduce modificări la mai multe trasee ale mijloacelor de transport în comun.

Datorită faptului că unele zone ale municipiului Craiova erau neacoperite de traseele de transport public, au fost modificate patru astfel de rute, respectiv Traseul 1, Traseul 5b, Traseul 23b și Traseul 20. Traseul 1 va acoperi și cartierul Romanești, fiind înființate noi stații – Bucura și Fântâna Popova, unde va fi noul capăt de linie.

Traseul 5b va fi prelungit în cartierul Veterani, fiind înființate noi stații – Infanteriei, Vânători de Munte 1 și 2 și Artileriei. Traseul 20 va continua de la Parcului Tineretului, urmând să meargă până în parcarea WaterPark Craiova, unde va avea capăt de linie. Traseul 23b va acoperi cartierul Bariera Vâlcii, fiind înființate mai multe stații pe bulevardul Carpenului, până la intersecția cu strada Gârlești”, potrivit primăriței.

O nouă sală de sport în Bănie

„Complexul sportiv din Craiova se dezvoltă cu o nouă sală de sport!”- transmite Olguța Vasilescu.

Se va relua circulația tramvaielor pe tronsonul de linie din zona industrială Cernele

„Am început probele cu tramvaiul și pe tronsonul de linie din zona industrială Cernele. Lucrările au fost finalizate de către constructor și am început verificările cu mijloacele de transport ce vor tranzita această zonă. Urmează recepția, iar mai apoi să fie reluată circulația tramvaielor și pe acest tronson.

Modernizarea căii de rulare a tramvaiului în zona industrială Cernele este un proiect finanțat din fonduri europene care a vizat reabilitarea a peste 5 km de cale de rulare a tramvaiului și a 10 stații de tramvai, modernizarea rețelei de contact și a rețelei electrice de alimentare, montarea a peste 100 stâlpi de susținere a rețelei de contact, precum și refacerea trotuarului.” – spune primărița.

„Le-am oferit asigurări, atât elevilor, cât și cadrelor didactice, de totala implicare a Primăriei Municipiului Craiova”

Anul acesta școlar primărița a fost la deschiderea Colegiului “Ștefan Velovan”. Aceasta le-a transmis numai vorbe de bine și le-a urat succes.

„Le-am urat succes, în noul an școlar, elevilor de la Colegiul Național “Ștefan Velovan” și Liceul Voltaire. Dacă în cazul Colegiului “Ștefan Velovan” vorbim de o școală de prestigiu, cu peste 150 de ani de experiență, Liceul Voltaire se află la cel de-al nouălea an, funcționând în baza unui parteneriat activ cu Primăria Craiova.

I-am încurajat pe elevii celor două instituții de învățământ să se implice din ce în ce mai mult în acțiunile și evenimentele organizate în oraș, elevi ai liceului Voltaire fiind voluntari, ca translatori, la ediția trecută a festivalului Intencity.

De asemenea, le-am oferit asigurări, atât elevilor, cât și cadrelor didactice, de totala implicare a Primăriei Municipiului Craiova în asigurarea celor mai bune condiții, la nivelul infrastructurii școlare.

Au fost reabilitate și s-a investit, continuu, în clădirile unităților de învățământ, dar și în căminele acestora, pentru ca elevii care se cazează acolo să beneficieze de cele mai bune condiții. Am dotat cu mobilier modern sălile de clasă și au fost reparate curțile școlilor și liceelor. La început de an școlar, urez succes cadrelor didactice, iar copiilor le doresc să-și păstreze bucuria de început de an și să aibă răbdare și entuziasm ca să-și urmeze visurile!”, potrivit acesteia.

Related Articles

Accesează-ne și aici!

Latest Articles