29.5 C
Craiova
joi, august 18, 2022

Cu Săuleanu la primărie, oltenii vor avea garantat Craiova: Best Of și Craiova fusion!

Cu un potențial cultural insuficient exploatat, Craiova a fost până acum ocolită de marii operatori culturali. Deși există un patrimoniu important suficient pentru a crea premisele favorabile dezvoltării șI afirmării diverselor forme de manifestare artistică, încă nu putem vorbi despre similitudini la nivelul pieței culturale cu orașe precum Cluj, Timișoara sau Sibiu.

Evenimentele cu specific cultural șI educațional au menirea să inspire lumea șI să o scoată din amorțeală, iar rolul administrației publice este acela de a facilita întâlnirea tinerilor cu ideile bune, de a le prezenta oamenilor posibilități și perspective diferite, de a le aduce informații șI cunoștințe noi.

USR PLUS îi spune adio lui Cîțu: „Vrem reforme pe bune”

Florin Cîțu este convins că USR PLUS se va întoarce la guvernare, după congresul partidului! Membrii partidului USR PLUS au Read more

Gorj: Prefecții și subprefecții USR PLUS au fost demiși!

E perioada schimbărilor și a demisiilor în Oltenia! Cine va lua locul prefecților gorjeni care au plecat Schimbări mai ceva Read more

Vom face acest lucru organizând evenimente de anvergură, în cadrul cărora muzica, artele, educația – cultura, în general – sunt aduse mai aproape de oameni și le sunt prezentate în modalități accesibile.

„Craiova: Best of” va rechema pe scena de acasă acele nume care au făcut cunoscută lumii urbea noastră, oameni care s-au bucurat de success în diverse domenii ale culturii (muzică, teatru, stand-up comedy, dans, artevizuale).

„Craiova fusion: Back to nature”. Parcul Nicolae Romanescu reprezintă un spațiu public insuficient valorificat, în care se poate desfășura o agendă cultural extrem de bogată șI diversă, care să includă: concerte, seri de jazz, concursuri de interpretare muzicală dedicate tinerilor artiști, târg de carte, sesiuni de lectură cu participarea autorului, concurs de slam poetry, recitaluri în mijlocul naturii (vioară, pian, harpă), cursuri de dans, cursuri de pictură pentru copii șI adulți, o zona dedicată artei contemporane șI activității tinerilor artiști plastici absolvenți ai Liceului de Arte ”Marin Sorescu”, alte zeci de activități artistice șI cultural complementare (fotografie, streetfood etc.).

Avem ca obiectiv crearea unei strategii de regenerare urbană și valorificare a patrimoniului cultural, prin care vom reabilita prin fonduri europene clădiri de patrimoniu lăsate în paragină. Vom introduce în noul PUG un plan de management pentru centrul istoric și clădirile monument istoric.

Ne propunem identificarea, salvarea și amenajarea însumată a cel puțin 4 hectare de spații verzi în interiorul municipiului, nu în zona periurbană.

O prioritate pentru noi este încurajarea tinerilor artiști independenți și a industriilor creative, la manifestări culturale, prin măsuri de susținere a acestora.

Alianța USR PLUS va salva moștenirea istorică și culturală a Craiovei din ghearele kitsch-ului, nepotismului și politizării instituțiilor de cultură, a demolărilor ilegale de monumente istorice și de interesele clientelei de partid.

https://www.luciansauleanuprimar.ro/program-electoral

Comandat de PARTIDUL LIBERTATE, UNITATE ȘI SOLIDARITATE
– Executat de SC ANJA MEDIA GROUP SRL– portal/ziar: 3minute.net
– CUI Mandatar Financiar: 21200019

Cele mai tari combinații de zodii!

Jucătorul adus de Pițurcă la Craiova a făcut scandal pe banca de rezerve! 

Cosmin Cojocareanu
Cosmin Cojocareanuhttps://3minute.net
Fondator 3minute.net. Cu experienta de peste 15 ani in presa.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stay Connected

30,816FaniÎmi place
0AbonațiAbonați-vă

Latest Articles