19.7 C
Craiova
sâmbătă, octombrie 1, 2022

Cum a reușit un tânăr să strângă 100.000 de dolari folosind metodele dintr-o carte!

Lecția de educație financiară pe care nici familia și nici școala nu ne-o spune!

Sunny Shah, tânărul cu o voință de fier, a strâns 100.000 de dolari din economii și investiții până la vârsta de 25 de ani folosind două trucuri simple din cartea „Te voi învăța să fii bogat‟, scrisă de antreprenorul și consilierul financiar Ramit Sethi.

Acesta a luat în serios situația în care se aflau finanțelor sale personale după ce a absolvit Universitatea Washington din St. Louis, în anul 2017. La acel moment s-a angajat, iar în timp ce lucra în San Francisco, acesta a citit cartea lui Ramit Sethi „Te voi înăța să fii bogat‟ și a realizat că are la dispoziție câteva lucruri simple pentru a-și îmbunătăți finanțele. De atunci, el a strâns 100.000 de dolari în economii și investiții. El pune acest lucru pe baza a două strategii pe care le-a învățat din cartea respectivă. Iar ambele implică automatizarea finanțelor sale personale. Strategia „plătește-te pe tine prima oară‟ a făcut economisirea un obicei simplu, fără să stea să se gândească. Această metodă presupune să-ți pui deoparte banii înainte de a plăti facturile și cheltuielile personale.

Strategia implică automatizarea economiilor, banii fiind luați automat din cont înainte de a apuca să îi folosească: „Încasam banii bilunar, aceeași sumă la fiecare două săptămâni. Asta a făcut foarte simplu să știu exact câți bani primesc în fiecare lună‟, a spus Shah, care actualmente este consultant pe tehnologie pentru Deloitte. Astfel, acesta a transferat bani într-un depozit cu dobândă mare, ca să aibă un fond de urgență la dispoziție.

Ramit Sethi nu a inventat această strategie, dar a detaliat-o într-un capitol din cartea sa. Autorul spune că acest sistem poate preveni din start orice fel de problemă și face o comparație sportivă. „Oamenii oftează și zic «trebuie să strâng cureaua și să economisesc mai mult» (deși aproape niciodată nu fac asta). Asta înseamnă defensivă. În schimb, noi vom fi ofensivi‟, a scris Sethi în carte. Scopul este să muți banii din fața ochilor, astfel încât să nu te gândești la ei. În cazul lui Shah, acest lucru a funcționat. Articolul nu menționează procentul din salariu transferat pentru economisire, dar experții recomandă ca acesta să fie de 10-20% din veniturile lunare, arată Business Insider.

În cartea sa, Sethi duce automatizarea mai departe și sugerează folosirea acesteia și în cazul investițiilor. Pentru Shah, acest lucru a însemnat direcționarea unei sume de bani către contul său de pensii, dar și către contul de brokeraj. Shah nu menționează exact procentul din salariu, însă recomandă 20%, 10% ar trebui să meargă pentru economii și 10% pentru investiții.

Secretarul de stat a făcut anunțul: Când se întorc elevii la școală!

Cel mai bun fundaș stânga al Craiovei din ultimii 30 de ani!

Notele alb-albaștrilor după UTA Arad – U Craiova!

Loading RSS Feed
Powered by Custom News Feed

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stay Connected

31,226FaniÎmi place
0AbonațiAbonați-vă

Latest Articles