Cum dădurăm roată cu RAT-ul prin zapada!

La plimbare cu primarul Craiovei! Scopul acțiunii: să vedem cât de deszăpezit e orașul. Păi, hai să vedem!

 

Criticat din toate părțile pentru că orașul e sub nămeți, primarul Genoiu stabili o nouă acțiune de imagine. Așa că ne pomenirăm la 10 și un pic cu un mail de la primărie, că-i conferință de presă pe tema deszăpezirii la 12. Așadar o oră și-un pic printre troiene și-n ambuteiaje semaforizate până la Primărie, apreciarăm că-i rezonabil. Cum ni s-a părut subiectul tentant ziserăm să-i dăm curs, așa că răspunserăm la convocare.

 

Ne înghesuirăm printre scaunele din lemn masiv din Sala Mică, unde primarul și membri ai camarilei împărțeau mărțișoare ziaristelor. „Da nouă, dom’ primar, nu ne dați”, se auzi o voce baritonală din fundul sălii. „Vouă pe 9 martie, dar fără camera”, ajunse și răspunsul. Aflarăm că se suci și conferința, că de fapt sunt declarații la stadion, urmate de un tur al periferiilor pentru a poza și filma străzi. „O mai așteptăm și pe Ana de la TVR și plecăm”, a fost ultima direcție organizatorică din sediul primăriei. Întârziata, gâfâia fix în dreptul ușii.

Două microbuze de la RAT ne așteptau în fața Primăriei. În glumă, se sugeră ca mașinile să fie ocupate pe bază de sex. În realitate, se întâmplă fix așa. Ca să nu părem un „microbuz de gay” o cooptarăm pe Marina de la comunicare. Și încolonați, cu un antemergător al localei, gata să aprindă semnalele luminoase pentru a ne face pârtie, plecarăm spre câmpul de război.

 

 

 

Prima destinație: stadionul „Ion Oblemenco”. Cică suntem puțin responsabili, noi ăștia de la 3minute.net: „Păi dacă v-ați apucat voi să scrieți că nu funcționează încălzirea!” Marcel Popescu, președintele CS Universitatea, îl întâmpină pe primar dornic să facă front comun, dar fu repede pasat de edil: „Hai, ieși din cadru. Vorbesc eu!”. Și primarul turuii puțin peste 10 minute, de stadion, de deszapezire, de capetele care vor cădea la Salubritate.

Câteva fete de pe administrație nu înțeleaseră mai nimic din cum stă treaba cu meciul amânat. Deschidem aici o paranteză să le lămurim, din ce prinserăm și noi: clubul Universitatea Craiova s-a aliat cu celelalte cluburi din Liga 1 și a cerut amânarea primei etape din play-off, programată undeva pe 4 martie. Dar nu a făcut-o pentru că nu ar avea posibilitatea să joace, ci din solidaritate cu amărâții care nu au. Însă își dorea să joace meciul din Cupă cu Dinamo cât mai repede, să-i prindă pe câini desculți. Demersul primarului avu drept scop aducerea meciului pe 4 martie, nu pe 13, cum îl reprogramase FRF. Și pare că s-a ajuns la un compromis, că se joacă pe 6 martie, ora 17. Urâtă oră.

 

Închidem paranteza și continuăm traseul. Vizităm Lascăr Catargiu. Escală: primarul mai are de zis ceva legat de 87 de străzi. Se contrazice nițel cu fata de la Gazetă. Iese cum vrea primarul: a intrat și pe strada fetei lama, dar nu știe ea. Ne reîmbarcăm. Ne plimbăm pe bulevardele mari, totul merge bine, mai intrăm și pe Veteranilor, Geniștilor, prin spatele Parcului. Aici alunecăm pe zăpadă, în ambele părți mormane albe. Scăpăm de craterul de la Lidl, de la Militar. Ajungem prin Barieră, pe o străduță. „La cum ne zguduim, parcă am fi la Paris – Dakar”, remarcă un călător. Altul e de părere că trebuia luată o dronă, cum a zis Ștefârță, care să filmeze orașul, iar noi să privim filmarea din Sala Mică. Decât să ne hurducăim așa pe străzile din Craiova. După înghesuiala din centru, RAT-urile poposesc în fața Primăriei, de unde ne-au luat. Ne împrăștiem să transmitem, să dăm știrea. Alunecăm pe gheață, ocolim bălți, sărim mormane.

Ești mulțumit de cum s-a desfășurat acțiunea de deszăpezire în Craiova?

Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *