12.3 C
Craiova
miercuri, septembrie 28, 2022

Cum decurge acțiunea de deszapezire în Craiova: „Nu au pus la dispoziție niciun utilaj”

O parte dintre străzile Craiovei sunt încă sub troiene. Sunt zone în care nu a fost efectuată vreo acțiune de deszapezire. Salubritate SA explică motivele.

 

În cadrul unui comunicat de presă, Salubritate SA, regia responsabilă cu deszapezirea, susține:

 

În data de 26 februarie, între orele 7.00 și 19.00 acționează pe teritoriul Craiovei 51 de utilaje folosite la îndepărtarea zăpezii și împrăștierea materialului antiderapant. În perioada 24 februarie, ora 19.00- 26 februarie, ora 7.00, au fost utilizate peste 1000 tone de material antiderapant în amestec și clorură de calciu.

 

În data de 26.02.2018, intervalul 7.00-12.00, au fost utilizate peste 250 tone de material antiderapant pentru prevenirea incidentelor în trafic. S-a acționat cu prioritate pentru îndepărtarea zăpezii pe străzile principale din Craiova și menținerea acestora în stare funcțională, conform prevederilor Anexei 3 din Planul comun de acțiune pentru deszapezire, prevenirea și combaterea poleiului în municipiul Craiova, pentru iarna 2017-2018, aprobat prin HCL nr. 418/2017, ulterior acționându-se pe străzile secundare, cu grad de prioritate 2 și 3. Acțiunea s-a desfășurat și se desfășoară cu dificultate, pe fondul ninsorii abundente, vântului care viscolește zăpada și a traficului intens. Pentru a înlesni activitatea de deszăpezire, s-a luat decizia scoaterii din funcțiune a semafoarelor și  trecerea în tandem a utilajelor, acțiune sprijinită de Poliția Locală a Municipiului Craiova.

Concomitent, peste 500 de muncitori necalificați din cadrul SC Salubritate Craiova SRL, Regiei Autonome de Administrare a Domeniului Public și Fondului Locativ, Companiei de Apă Oltenia, Termo Craiova și SC RAT Craiova SRL au acționat pentru degajarea trotuarelor de pe arterele din oraș, din stațiile mijloacelor de transport în comun și pentru a asigura accesul către spitale și instituții publice.

Precizăm faptul că, deși a efectuat demersuri pentru convocarea tuturor utilajelor necesare în vederea intervenției pentru deszapezire, solicitând societăților comerciale cu care a încheiat contracte de închiriere numărul maxim de utilaje, pe fondul avertizării meteorologice cod portocaliu de ninsoare viscolită și ger, o parte dintre operatorii economici convocați de SC Salubritate Craiova SRL a pus la dispoziția societății doar jumătate din numărul minim de utilaje prevăzut în contract (spre exemplu, din numărul maxim de 12 utilaje contractate pe un lot au fost aduse 5 utilaje). De asemenea, unul dintre operatorii economici contractați nu a pus la dispoziție, până la această oră, niciun utilaj.

Primarul Genoiu e de alta parere: E de la vant! 

Prădătoare! L-a obligat sa se culce cu ea!

Când a scăpat din mâinile studentei, bărbatul s-a dus direct la tribunal, plângându-se că a fost violat! O tânără de Read more

Devis Mangia
Mangia, acuzat din nou că ar avea bucurii la fotbaliști

Fostul antrenor al Universității Craiova a fost suspendat din funcția de selecționer! Un internațional s-a plâns că a fost victima Read more

Loading RSS Feed
Powered by Custom News Feed
Cosmin Cojocareanu
Cosmin Cojocareanuhttps://3minute.net
Fondator 3minute.net. Cu experienta de peste 15 ani in presa.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stay Connected

31,155FaniÎmi place
0AbonațiAbonați-vă

Latest Articles