-5.1 C
Craiova
duminică, ianuarie 23, 2022

Cum își propune Anisie să digitalizeze educația: lista magică cu cele 5 obiective!

Chiar dacă a refuzat dezbaterea cu craioveanul Selly, se pare că Anisie nu i-a ignorat și scrisoarea!

Ministerul Educației și Cercetării, Monica Anisie, propune o listă cu 5 obiective pentru a fi realizate în următorii ani în ceea ce privește digitalizarea educației, și invită operatorii/companiile IT, societatea civilă și mediul guvernamental să contribuie la conturarea acestui proiect de țară cu expertiza și propunerile proprii.

Cele 5 obiective anunțate de Anisie în cadrul primei runde de consultări publice privind elaborarea „Strategiei pentru Digitalizarea Educației din România – SMART-Edu”, organizată vineri, de Ministerul Educației și Cercetării, sunt următoarele:

  • 1. Îmbunătățirea infrastructurii digitale pentru reducerea decalajelor de conectivitate
  • 2. Susținerea accesului egal la o educație online de calitate
  • 3. Asigurarea de dispozitive electronice cu conectare la Internet în bandă largă și conectivitate wireless adecvată pentru preșcolari și elevi;
  • 4. Elaborarea de manualele digitale și auxiliare didactice care oferă o interfață interactivă în care elevii au acces la conținut multimedia, cum ar fi videoclipuri, prezentări interactive și hyperlink-uri;
  • 5. Competențe digitale pentru o piață a muncii emergent.

„Digitalizarea educației reprezintă un proiect prioritar pentru mine ca om politic, dar și un angajament îndrăzneț pentru generațiile viitoare, pe care toți miniștrii educației trebuie să și-l asume în următorii ani, indiferent de culoarea politică. Suntem cu toții aici pentru că nu mai putem aștepta niciun minut pentru a începe digitalizarea și modernizarea învățământului românesc. Fiindcă vorbim de un proiect de o asemenea anvergură și pentru a reuși ceea ce ne-am propus, avem nevoie de toți actorii din societate, de toate resursele disponibile”, a declarat Monica Anisie.

De asemenea, aceasta a anunțat că bugetul de investiții al Ministerului Educației pentru anul 2021 va include o componentă de fonduri alocate digitalizării, lucru care până în acest moment nu s-a întâmplat.

Chiar dacă Monica Anisie a a refuzat o dezbatere cu Selly, pe motiv că a crescut prea mult numărul de cazuri de infectări cu COVID-19, aceasta a ținut cont de punctele pe care le-a atins craioveanul în scrisoarea sa, iar unele sunt identice. Obiectivele propuse de Selly sunt următoarele:

  • 1. Timpul petrecut de elevi la școală
  • 2. Profesorii și modul de predare
  • 3. Schimbarea urgentă și radicală a modului de predare
  • 4. Digitalizarea educației

Foto: playtech.ro

Notele alb-albaștrilor după Botoșani-Craiova!

Horoscop 22 noiembrie 2020: este cea mai potrivită zi pentru relaxare!

Papură: „Nu cunoșteam foarte bine jucătorii!”

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

27,278FaniÎmi place
0AbonațiAbonați-vă
spot_img

Societate comerciala cu sediul în Craiova, domeniul de activitate confecții-marochinărie, angajează mecanic confecții piele. Salariu: 1000 euro. Condiții; profesionist, experiență.

Relații la tel: 0738/497538

Latest Articles