Un apropiat al lui Adrian Mititelu știe de unde provin banii
Adrian Mititelu, un patron din vechea gardă a fotbalului românesc, reușește să mențină FCU Craiova 1948 pe linia de plutire. Marcel Pușcaș, fostul președinte al clubului din Bănie, a explicat cum afaceristul reușește să susțină financiar echipa, în ciuda faptului că aceasta reprezintă o povară financiară considerabilă, conform OrangeSport.
Afacerile imobiliare i-au asigurat un flux constant de fonduri
Marcel Pușcaș, fost jucător la Steaua și Rapid, a avut o carieră afectată de o gravă accidentare la tibie. La 25 de ani, fiind împrumutat de Steaua la Rapid, o coliziune cu timișoreanul Marcel Sabou i-a provocat o fractură la tibie. Într-o serie de dezvăluiri, actualul președinte al ACSM Ceahlăul Piatra Neamț a discutat și despre modul în care Adrian Mititelu reușește să finanțeze FCU Craiova 1948.
După ce a investit zeci de milioane de euro în Universitatea Craiova în anii 2000, Adrian Mititelu a trecut prin dezafilierea echipei, care a revenit în Superliga în 2021. Afacerile imobiliare i-au asigurat un flux constant de fonduri. Permițându-i să susțină financiar FCU Craiova: „Mititelu are o afacere imobiliară bună, stă pe 70-80 de milioane, da”, a spus Marcel Puşcaş.
„S-a dus, acum vrea să revină în Liga 1. În ultimul an, nu (n.r. – nu l-a mai sfătuit). Orice îi spuneai, iniţiativele şi concluziile erau trase. Nu doar el, erau mai mulţi care-i spuneau una, alta, prieteni, inclusiv cu fiul s-a certat. Dacă nu vorbeşti cu fiul tău aceeaşi limbă, de ce ai vorbi cu alţii? Ori că nu ştim noi fotbal, ori tu nu ştii, ori crezi că ştii. Ceva nu se pupă, nu se leagă. În ultimul an, da (n.r. – se simţea inutil).
„În ultimele opt, nouă etape n-am mai bătut pe nimeni”
Am tot aşteptat să mă întrebe câte ceva, să audă o părere, să putem redresa în ultimele şase luni, că noi turul l-am terminat pe opt, nimeni nu se gândea la retrogradare. În ultimele opt, nouă etape n-am mai bătut pe nimeni, iar asta a însemnat o saturaţie a jucătorilor, că nu mai aveau reacţie. Nu mai aveau nicio dorinţă nici de a juca, nici de a rămâne la club, iar atunci a fost o lălăială opt etape, cu Baeten, cu Bahassa, Bauza, Chiţu… Cei mai mulţi au plecat.
Nu antrenorii au fost de vină. Vorbeam despre tactul pedagogic al antrenorilor, psihologic, dar dacă tu eşti depersonalizat ca antrenor, atunci nu mai ai loc. Dacă eşti la catedră şi eu te huidui că n-ai dreptate profesorule, că vă spun eu ce e cu domeniul respectiv. Atunci, dacă le ştii mai bine acei copii nu mai vin că văd că le ştii tu, iar alţii vin din obligaţie, nu din plăcere. Da, s-ar putea să intre în Superliga anul ăsta, din Liga 2. Mai mult de prezenţa în Liga 1, în actualele condiţii, nu se poate”, a mai spus Marcel Puşcaş.