Batalia pentru Cupa Mondiala! Tu pe ce echipă mizezi!

Cupa Mondială este aproape de start, iar iubitorii fotbalului abia că mai au răbdare. Se anunță încă o vară plină de emoție. Chiar dacă România nu s-a calificat, mulți români și-au ales totuși o echipă favorită.

Grupele au fost stabilite încă din luna decembrie, iar microbiștii le-au analizat foarte bine. Fiecare grupă are favoritele ei, dar la fel de bine, fiecare grupă poate produce surprizele ei. Fotbalul se joacă pe goluri, iar istoria a demonstrat că nici măcar o echipă nu este de neînvins.

Iată grupele Campionatului Mondial 2018!

Grupa A: Uruguay, Rusia, Egipt şi Arabia Saudită. Din Grupa A, favorite principale sunt Uruguay şi ţara gazdă, Rusia, dar cum spuneam mai sus, fiecare grupă poate produce surprize. Egiptul în are pe Salah, care poate aduce oricând un meci în favoarea echipei sale, iar Arabia deja devine o forță, mai ales prin cultura fotbalistică pe care încearcă să o ducă la un nivel superior, prin prisma investițiilor făcute și a proiectelor care au fost demarate.

Grupa B: Spania, Portugalia, Maroc şi Iran. O grupa extrem de interesantă, datorită prezenţei celor din Spania şi Portugalia. În această grupă, surprizele își pot face locul mai greu, dar totuși, Marocul și Iranul pot fi arbitri pentru câștigarea grupei.

Grupa C: Franţa, Danemarca, Peru şi Australia. Evident, favorita pentru câștigarea grupei este finalista EURO 2016. Francezii au parte de o generație de excepție, de un lot care poate spulbera orice echipă, din acest motiv fiind şi unii dintre favoriţii de la medalie.

Grupa D: Argentina, Croaţia, Nigeria şi Islanda. Echipa Naţională a Argentinei este de departe favorită, iar Messi și compania își doresc să pună capăt criticilor de până acum, referitoare la „eșecurile” naționalei. Croația este cea de-a doua favorită a grupei, cu un lot foarte valoros, iar Nigeria și Islanda sunt două echipe care le for face zile fripte celor două favorite.

Grupa E: Brazilia, Elveţia, Serbia şi Costa Rica. Cum spuneam, fiecare grupă, cu favorita ei. Aici Brazilia este în centrul atenției, dar mai departe, între Elveția, Serbia și Costa Rica nu este o diferență de valoare atât de mare, iar acest aspect nu poate decât să crească interesul și spectaculozitatea.

Grupa F: Germania, Mexic, Suedia şi Coreea de Sud. Nemţii sunt deţinătorii trofeului, iar din acest motiv, este aproape imposibil ca aceștia să nu treacă de grupe de pe prima poziţie. Mexic și Suedia sunt considerate următoarele două favorite, dar ceva ne spune că toate cele trei o vor avea grea cu selecționata Coreei de Sud.

Grupa G: Belgia, Anglia, Tunisia şi Panama. De data aceasta avem o grupă echilibrată. Doar că atunci când spunem echilibrată, ne referim la primele două formații prezentate, Belgia și Anglia. Belgienii se laudă de câțiva ani cu o generație de excepție, dar performanțele au întârziat să apară, iar toată lumea așteaptă o altă față a belgienilor. Anglia este și ea într-un moment bun, prezentând o gamă complexă de fotbaliști talentați. Cât despre Tunisia și Panama, nu vrem să fim răi, dar poate au noroc și nu își ia multe. Totuși nu ne-am supăra dacă una dintre ele ar face o mare surpriză.

Grupa H: Columbia, Polonia, Senegal şi Japonia. Ultima, dar nu cea din urmă, Grupa H. Aici avem două echipe foarte interesante, Columbia și Polonia. Columbia te face să te gândești la Mondiale, mai ales dacă ai prins generația de aur, iar Polonia îl are pe Lewandowski. Senegal și Japonia nu sunt chiar așa de departe de celelalte formații din grupă, dar valoarea individuală a fotbaliștilor poate face diferențe usturătoare.

 

Ei bine, acum totul depinde de tine. Doar tu îți poți alege favorita. Cine crezi că o să câștige Cupa Mondială?

 

Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *