fbpx

Atac virulent asupra lui Tăriceanu după dizolvarea ALDE Dolj. Unde se duce Cupă!

Scrisoare acidă la adresa președintelui Tăriceanu: „Ce părinte este acela care-și omoară propriul copil?”

Biroul Politic Executiv al partidului condus de Tăriceanu a hotărât dizolvarea filialei ALDE Dolj. Ion Cupă a găsit deja unde să-și continue cariera politică. Între timp, membrii ALDE Dolj, rămași pe dinafară au transmis în media următoarea scrisoare:

„Noi, vicepreședinți și membri ai Biroului Politic Teritorial ALDE Dolj, președinți ai organizațiilor locale,primari, viceprimari, Consilieri municipali și locali, lideri ai OFLDE Dolj și TLDE Dolj,

Vă scriem aceste rânduri dezamăgiți și revoltați. Dezamăgiți de modul în care ne-ați înșelat așteptările și în care lăsați să fie călcate în picioare toate eforturile și resursele pe care vi le-am alocat, cu devotament și încredere, în toți acești ani. Revoltați de modul în care încercați să anihilați munca noastră de a clădi o organizație care a trecut pragul electoral la toate confruntările în ultimii trei ani.

(…) Cum poate un om cu profilul dumneavoastră politic să accepte ca un funcționar de partid -l-am numit pe dl. Chițoiu- să dizolve dintr-un condei o întreagă organizație cu mii se membrii și alte mii de simpatizanți.

Cum puteți să mai spuneți românilor că sunteți apărătorul drepturilor și libertăților când, în partidul pe care îl conduceți, dreptul la opinie și libertate de exprimare sunt sancționate drastic cu exluderi, radieri și dizolvări? Când, în sfidarea oricăror norme democratice minimale nu acceptați ca aleșii partidului, cei care au un alt punct de vedere, să și-l apere în instanțele partidului? Cum puteți să țineți în brațe niște oameni care nu au produs performanțe de când sunt în partid și să dați afară pe cei care au dovedit, prin rezultate, fidelitatea față de partid și l-au construit de la zero, ducându-l în Parlament?

Suntem în 2019, domnule Tăriceanu, nu în 1989! Avem o lege a partidelor politice care trebuie respectată, avem un Statut pe care nu aveți dreptul să vă ștergeți picioarele. Dorința și interesul personal al liderilor de partide nu trebuie să mai țină loc de reguli, legi și statute! Democrația de laborator nu e democrație. Nu suntem argați pe moșia unui lideri, indiferent de numele săi! Am vrut un parteneriat cu dumneavoastră, nu o relație de tip pălmași-boier! V-am primit de atâtea ori cu simpatie și încredere la Craiova. De ce nu veniți dumneavoastră să dizolvați la fața locului organizația, pentru a vedea reacția oamenilor? Vă vom primi așa cum se cuvine!…

De ce nu veniți dumneavoastră de mână cu noul președinte al oraganizației să ni-l impuneți? Ați avut măcar curiozitatea, așa cum făceați cândvam să aflați cine este persoana care vă este prezentată ca soluția pentru funcțua de președinte al Dolj? Aceasta este democrația internă într-un partid liberal de secol 21, domnule Tăriceanu? Chiar v-ați pierdut de tot onoarea și busola politică? Oare ați purtat o mască de liberal adevărat, în toți acești ani, și acum vă vedem adevărata față? V-ați dat mult prea ușot e mâna unro oameni care vă vor murdari iremediabil întreaga carieră politică, dar pe care nu-i vom lăsa să distrugă partidul. Chiar așa domnule Tăriceanu. Ați ales la final de carieră tranzacționismul în loc de liberalism?
Spuneți-ne nouă și în general opiniei publice dacă ați luat aceste decizii cu pistolul la spate?!

Vă cerem, acum în ceasul al 12-lea să opriți deziciile nestatutare și antidemocratice privind excluderile, rând pe rând, ale liderilor ALDE care nu vă convin. Vă cerem să anulați decizia de dizolvare a organizației județene și să ordonați (însă) secretarului general să înceteze difuzarea prin județ a unei liste artificiale cu noua conducere a organizației județene, listă pe care nu o recunoaștem chiar dacă numele unora dintre noi figurează în ea. Nu suntem pioni pe tabla de șah a domnului Chițoiu. Vă cerem să retrageți încrederea politică secretarului general Daniel Chițoiu, omul care face atît de mult rău ALDE în aceste zile. Vă cerem să faceți demersurile statutare pentru convocarea Congresului partidului, șa acre să participe cu drepturi neștirbite toți cei pe care ați anunțat că i-ați exclus, într-o ședință informală.

Căutați în interiorul dumneavoastră mintea românului cea de pe urmă și asculați de ceea ce vă spunea ea să faceți. Nu vă jucați, domnule Tăriceanu, cu destinele noastre și ale organizației Dolj, în care am pus atâta sufler, speranțe și foarte multă muncă! Nu distrugeți ALDE cu bună știință, domnule Tăriceanu! Ce părinte e acela care își omoară propriul copil?!”, potrivit documentului.

Potrivit informațiilor 3minute.net, deputatul Ion Cupă, exclus din partid în urmă cu două zile, a bătut palma pentru a intra în PSD Gorj.

Universitatea Craiova a pierdut cu 1-0, acasă, meciul cu FCSB.  

În 3 minute poți să vezi și: Debut de coșmar, într-o atmosferă de vis!

 Atmosferă de vis pe „Oblemenco”. E sărbătoare și-n peluză, și-n teren!

 Halucinant: „Sper ca domnul Piţurcă să continue ce am început noi”

 S-a dus Mihai Rotaru după fenta lui Pietro Chiodi?

Share and Enjoy !

0Shares
0 0
The following two tabs change content below.
Fondator 3minute.net. Cu experienta de peste 15 ani in presa.

Cosmin Cojocareanu

Fondator 3minute.net. Cu experienta de peste 15 ani in presa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0Shares
0