fbpx

Cursuri de calificare gratuite organizate de Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă

Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă ofera cursuri gratuite de calificare. Peste două mii de persoane vor putea participa luna viitoare la aceste cursuri

Peste 100 de cursuri de calificare gratuite vor fi scoase pe piață. Cursurile sunt gratuite și oferite de Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă. Începând cu luna viitoare, peste două mii de persoane se vor putea înscrie. Cele mai multe locuri disponibile vizează pregătirea de bucătar, lucrător în comerț, inspector de resurse umane sau ospătar.

Ce condiții trebuie să îndeplinești pentru înscrierea la aceste cursuri

Persoanele care se pot înscrie și pot face aceste cursuri trebuie să îndeplinească câteva condiții. Nu trebuie să aibă loc de muncă, să nu realizeze venituri sau persoane care nu au putut ocupa un loc de muncă dupa absolvirea unei institutii de învațământ. De altfel, beneficiază în mod gratuit persoanele angajate, la cerere, cu acordul angajatorului sau la cererea angajatorului.

Pentru aceste cursuri se asigură gratuit pregătire teoretică și practică, rechizite și materiale de instruire, manuale, echipament de protecție pe timpul instruirii, daca este cazul, abonament pe mijloacele de transport în comun și consultatii medicale, analize medicale și teste necesare frecventarii cursului.

Pentru înscrierea la aceste cursuri de calificare gratuite sunt necesare următoarele:

– recomandare din partea centrului de informare si consiliere privind cariera sau a serviciului de mediere, din cadrul agentiei;
– cerere de înscriere la programul de formare profesionala si angajament;
– actul de identitate, în original si copie;
– certificat de nastere, în original si copie;
actele de studii eliberate în conditiile legii, în original si copie;
– actul medical din care sa rezulte starea sanatatii persoanei si faptul ca aceasta este apta din punct de vedere medical pentru exercitarea meseriei în care doreste sa se califice.

 

Citește și Semifinală Eurovision în Bănie! Ce artiști urcă pe scena Teatrului Național pentru a-i încânta pe olteni

 


Share and Enjoy !

0Shares
0 0
The following two tabs change content below.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0Shares
0