12 C
Craiova
duminică, aprilie 21, 2024

Curtea de Apel Timișoara a trimis palmaresul Științei în faliment!

Firma lui Mititelu este moartă de patru ani. Rotaru ar putea cumpăra cele patru campionate și șase cupe la licitație!

 

Încă din 2017, Tribunalul Dolj clarifică obiectul războiului dintre CS U Craiova și FC U Craiova: „Palmaresul se constituie din cupele, medaliile, victoriile, pozițiile în clasamentele naționale și internaționale obținute de fotbaliștii care au activat de-a lungul anilor în cadrul echipei istorice”. Apoi dădea verdictul: cupele și campionatele cucerite de Campioana unei Mari Iubiri, de Craiova Maxima și echipa din startul anilor 90 nu sunt la CS Universitatea Craiova. Verdict menținut ieri de Curtea de Apel Timișoara.

 

La ora actuală, potrivit sentinței date de Tribunalul Dolj în 2017, menținută de Curtea de Apel Timișoara, palmaresul Științei este la FC U Craiova SA, echipă dezafiliată în 2011: „Toate entitățile care au fost înființate după anul 1948 au dus mai departe în mod generic activitatea și tradiția echipei de fotbal Universitatea Craiova, situație juridică ce a contribuit la o participare neîntreruptă în competițiile de fotbal și au avut ca rezultat obținerea palmaresului ce face obiectul cauzei deduse judecății. Între palmares și dreptul de participare în competițiile de fotbal există o interconexiune obligatorie. Activitatea fotbalistică a pârâtei (societății lui Mititelu Fotbal Club U Craiova SA) a fost întreruptă la data de 20.07.2011 în urma deciziilor FRF și LPF, ceea ce dovedește o dată în plus că palmaresul dedus judecății nu poate face obiectul apropierii reclamntei (Clubul Sportiv Universitatea din Craiova, condus de Pavel Badea), câtă vreme nu aceasta a participat cu acest palmares la competițiile specifice organizate de organismele abilitate. (…) Astfel, contrar susținerilor reclamentei (CS Universitatea Craiova), pârâta (Fotbal Club U Craiova SA) este cea care a fost în posesia palmaresului cu care a fost afiliată la organsmile naționale, fiind ulterior dezafiliată. (…) Din certificatul fiscal al reclamentei (Clubul Sportiv Universitatea din Craiova) reultă că aceasta a obținut personalitate juridică în 1995, așadar reclamanta nu a existat în perioada marilor performanțe. Și nu a fost făcută dovada că reclamanta a fost înființată pentru a continua activitatea echipei de fotbal. Reclamanta nu a dovedit continuitatea activității competiționale fotbalistice care reprezintă în esență palmaresul, pentru că nu a fost afiliată la FRF și LPF”. 

 

În rezumat: clubul lui Pavel Badea a căpătat personalitate juridică în anul 1995, drept urmare nu poate pretinde palmaresul din 1948 încoace. Mai ales că nici nu a participat vreodată în competițiile organizate de LPF și FRF. Palmaresul a fost creat și dus mai departe de toate societățile care au asigurat activitatea și tradiția echipei de fotbal Universitatea Craiova. Întreruptă la data de 20.07.2011, în urma deciziilor LPF și FRF.

 

Cum vrea Mititelu să preia palmaresul!

 

Deci, CS Universitatea Craiova nu poate revendica palmaresul Științei, dar nici actuala echipă a lui Adrian Mititelu, ce evoluează în Liga a III-a. Chiar dacă în actul ei constitutiv stă scris că ea continuă activitatea Fotbal Club U Craiova. Palmaresul a fost îngropat odată cu falimentul Fotbal Club U Craiova SA, reprezentată de lichidatorul judiciar Agenția de Insolvență SPRL. Mititelu a promovat ideea unei fuziuni între cele 2 societăți, care să-i readucă în posesie palmaresul.

 

Cazul Rapid naște idei pentru CS Universitatea Craiova!

 

Cu o săptămână în urmă brand-ul Rapid a fost cumpărat de societatea FC R București cu suma de 406.800 euro plus TVA. Această sumă a fost plătită lichidatorului judiciar pentru mărci, culori și trofeele clubului. CS Universitatea Craiova are marca, dar nu și palmaresul. L-ar putea achiziționa în cazul în care lichidatorul judiciar procedează ca în cazul Rapidului, adică îl scoate la licitație, iar CS Universitatea vine cu cea mai bună ofertă.

Cosmin Cojocareanu
Cosmin Cojocareanuhttps://3minute.net
Fondator 3minute.net. Cu experienta de peste 15 ani in presa.

Related Articles

Accesează-ne și aici!

Latest Articles