fbpx

Câini chinuiți chiar în curtea unei mănăstiri!

17 câini legați de stâlpi au fost găsiți în curtea unei mănăstiri: „Ne-au spus că le dau mâncare și apă doar marțea și joia”

Cei de la asociația Barking Mad Dog Rescue au descoperit 17 câini în curtea Mănăstirii „Acoperământul Maicii Domnului” de la Năvodari. Problema a fost reprezentată de felul în care acești câini erau tratați. Legați de stâlpi, flămânzi și însetați, așa au fost găsite animalele.

În general, când te gândeşti la o biserică, te gândeşti la linişte şi la compasiune, dar astăzi am simţit contrariul. Managerul unui adăpost public m-a sunat cu câteva zile în urmă şi mi-a spus că există o situaţie urgentă într-o biserică din Năvodari, unde un preot are 17 câini, fiecare dintre ei ţinut într-un lanţ de o jumătate de metru, fără mâncare şi apă şi dormind sub cerul liber. Şi gândiţi-vă că vremea rea vine în curând. Ei au spus că le dau mâncare şi apă în zilele de marţi şi joi. Câinii sunt foarte prietenoşi”, a scris Gea, reprezentanta Asociaţiei pe pagina Barking Mad Dog Reascue.

Poliția din Năvodari a făcut o vizită la mănăstire, însoțită de un asistent veterinar. Aceștia au descoperit că animalele sunt sănătoase și așteaptă sprijin pentru ca acești căței să fie preluați.

Poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Năvodari s-au deplasat la mănăstirea indicată,  împreună cu un asistent veterinar. În urma examinării vizuale de către asistentul veterinar, s-a concluzionat faptul că animalele sunt clinic sănătoase. S-a  solicitat sprijin şefului se serviciu Ecarisaj din cadrul Primăriei Năvodari pentru preluarea animalelor”, transmite IPJ Constanţa.

Arhiepiscopia Tomisului a transmis un comunicat în care explică faptul că „situația descrisă este mai veche și incomplet relatată de cei de la Barking Mad Dog Rescue. Fostul stareț, ieromonah Brujban Daniel, a strâns de-a lungul vremii mai mulți câini (aprox. 20), susținând că pentru paza mânăstirii. Pentru nereguli în activitate, printre care și situația câinilor, Arhiepiscopia Tomisului l-a demis în urmă cu două luni”, potrivit adevărul .ro.

Potrivit sursei citate, instituţia bisericească menționează că actualul stareț „şi-a propus să rezolve situaţia câinilor şi a anunţat autorităţile despre această situaţie. Aşa au ajuns la mânăstire cei de la Barking Mad Dog Rescue, care au ridicat din mănăstire doar 6 câini, pe motiv că nu au suficient spaţiu, dar au omis să precizeze istoricul real.  Afirmaţia „câinii erau hrăniţi marţea şi joia” nu aparţine actualului stareţ, probabil este un zvon pus pe seama fostului stareţ

Foto: Barking Mad Dog Rescue

Citește și: Primăria fără bani de salarii: „Avem nevoie de 1,7 milioane de lei

BMC logoBuy me a coffee

Zahar la plic

Share and Enjoy !

0Shares
0 0 0
The following two tabs change content below.

Catalin Anghel

Redactor 3minute.net. Absolvent al Facultății de Jurnalism din Craiova.

Catalin Anghel

Redactor 3minute.net. Absolvent al Facultății de Jurnalism din Craiova.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0Shares
0 0