fbpx
4.4 C
Craiova
miercuri, decembrie 8, 2021

Cutremur printre companiile de jocuri video: copii au voie doar trei ore pe săptămână la calculator

Economia Chinei este în declin! Măsurile care vor fi aplicate o să aibă un impact major asupra industriei de jocuri video

China este din nou în centrul atenției, în sens negativ și de această dată. După ce presa din această țară a numit jocurile video ”droguri electronice”, acțiunile Tencent, cea mai mare companie de jocuri video din China, au fost într-o scădere abruptă, cea mai mare din ultimul deceniu pierzând peste 10% din valoarea acțiunilor. Scăderea a șters aproape 60 de miliarde de dolari din capitalizarea sa de piață.

De data aceasta, în ceea ce privește jocurile video, guvernul chinez a anunțat că, pentru a lupta împotriva dependenței de jocurile online în rândul tinerilor, a decis să limiteze utilizarea jocurilor video de către copiii sub 18 ani la maximum 3 ore pe săptămână, între orele 20:00 și 21:00, la final de săptămână (vineri, sâmbătă și duminică) și în zilele de sărbători legale. Cu toate că această măsură este una dureroasă pentru mulți adolescenți, China consideră că dependența pentru jocurile video poate fi periculoasă pentru economia țării, deoarece tinerii preferă să se joace decât să-și continue studiile sau să intre pe piața muncii cu normă întreagă. În acest fel, guvernul prezidat de Xi Jinping continuă măsurile adoptate în 2019, prin care a limitat timpul de joacă al minorilor la o oră și jumătate pe zi, până la ora 22.00. 

Măsura care se dorește a fi aplicată poate avea un impact major pentru acest tip de platforme online, deoarece China este unul dintre cei mai mari consumatori, iar companii precum Tencent vor fi nevoite să introducă modificări în serviciile lor pentru a adopta aceste noi restricții, adăugând, de exemplu, sisteme de recunoaștere facială pentru a împiedica minorii să se joace noaptea după orele legale. 

Și noutățile nu se termină aici! China este sub obiectivul presei, după ce datele PMI manufacturier aferente lunii august, publicate ieri, au fost nu numai mai slabe decât cele de luna trecută, ci și mai slabe decât cele estimate de consensul pieței. 
Potrivit admiralmarkets.com, în luna iulie a anului trecut creșterea balanței comerciale datorită exporturilor din prima jumătate a anului, în lunile iulie și august a suferit o încetinire a industriei manufacturiere chineze, după ce datele au fost mai slabe decât se așteptau. 

Mai exact, indicatorul PMI manufacturier din luna iulie a fost de 50,4 puncte, comparativ cu cele 50,8 puncte estimate, în timp ce cifra pentru luna august a fost de 50,1 puncte, comparativ cu cele 50,2 puncte estimate.  Această reducere a activității de producție industrială poate fi explicată parțial prin problemele generate de răspândirea rapidă a variantei delta a coronavirusului și de inundațiile din ultimele săptămâni din țara asiatică.
Potrivit aceeași surse citate, indicele Hang Seng a înregistrat una dintre cele mai slabe performanțe în prima jumătate a anului, cu o creștere de doar 5,86%, ca urmare a începutului corecției puternice din februarie anul trecut. Această încetinire a economiei afectează și mai mult indicii chinezi, deoarece în lunile iulie și august indicele Hang Seng a înregistrat un declin de peste 10,20%, după ce a străpuns canalul lateral reprezentat de benzile verzi și roșii. Astfel, după ce a înregistrat aceste scăderi, acest indice a scăzut cu 4,97% până în prezent.

Din punct de vedere tehnic, prețul a îndeplinit obiectivul canalului, astfel încât ar putea forma un double bottom în aproprierea nivelului minim anual reprezentat de banda roșie inferioară. Pe de altă parte, indicatorul stochastic, cât și indicatorul MACD, prezintă o divergență pozitivă cu prețul, astfel încât revenirea de la minime ar putea fi consolidată, deși este esențial ca prețul să reușească să depășească media mobilă de 18 perioade, care acționează ca principal nivel de rezistență. 

Pe de altă parte, pierderea actualului suport ar putea deschide calea unei corecții suplimentare până la nivelul din jurul valorii de 23950/24000 de puncte.

Foto: edupedu.ro

Islanda-România: primul 11 al lui Mirel Rădoi!

Craiova a transferat cel mai bun fotbalist de la MOL Fehérvár!

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

27,278FaniÎmi place
0AbonațiAbonați-vă
spot_img

Latest Articles