fbpx
14.5 C
Craiova
luni, mai 17, 2021

Dacă vezi o tufă de ambrozie semnaleaz-o pe pagina de facebook a RAADPFL!

Bănia e în plin proces de identificare și combatere a ambroziei! RAADPFL este vârful de lance în această bătălie.

- Advertisement -
- Advertisement -

 

 

RAADPFL Craiova a emis un comunicat în care precizează cu ce se mai îndeletnicește:

„Având în vedere numărul mare de sesizări primite pe adresa RAADPFL Craiova sau la Telefonul Cetățeanului privind terenurile cu ambrozie, instituția noastră aduce următoarele precizări:       

RAADPFL Craiova a demarat încă de la începutul lunii iunieacțiunea de identificare şi combatere a ambroziei de pe terenurile aparținând domeniului public. Craiovenii care observă tufe de ambrozie sunt rugați să ne sesizeze, pe pagina de facebook a instituției (RAADPFL Craiova), urmând ca o echipă a RAADPFL Craiova să intervină  în cel mai scurt timp. Facem un apel la cetățenii care dețin terenuri private să ia măsurile de toaletare a spațiilor verzi. Menționăm faptul că pe terenurile proprietate privată, proprietarii sunt obligați să asigure salubrizarea, cosirea buruienilor, vegetației ierboase și lemnoase, colectarea și transportul deșeurilor rezultate de pe terenurile virane pe care le dețin.

În fiecare dintre cele 14 sectoare de activitate, din cadrul Secției Zone Verzi a RAADPFL, care intervin pe domeniul public s-au format echipe pentru intervenție rapidă.

Ambrozia (Ambrosia artemisiifolia) este o plantă anuală, perenă, prezentă în grădini, pe marginea drumurilor și a căilor ferate, în apropierea dărâmăturilor, pe şantierele de construcții, în zone unde s-a depozitat pământ excavat, pe terenurile lipsite de vegetație şi prost întreținute. Planta, denumită popular şi ambrosie înfloreşte în perioada iulie-septembrie, prezintă mecanisme de răspândire şi de înmulţire caracteristice şi se află pe lista plantelor invazive. Ambrozia poate avea efecte negative asupra sănătăţii umane, prin producerea de alergii”.

Potopul lui GeNOE! „Am informații că nu mai plouă!”

The following two tabs change content below.
Fondator 3minute.net. Cu experienta de peste 15 ani in presa.
Cosmin Cojocareanuhttps://3minute.net
Fondator 3minute.net. Cu experienta de peste 15 ani in presa.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

27,231FaniÎmi place
0AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -
spot_img

Latest Articles