fbpx

Dăncilă a dat liber la impozitarea pensiilor speciale

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat, în ședința de Guvern, că susține inițaitiva legislativă a ministrului de Finanțe, de impozitare a pensiilor speciale. Șefa Executivului a declarat că pensile speciale înseamnă recunoașterea unor condiții speciale de muncă, nu privilegii speciale.

Eugen Teodorovici, propune, într-o iniţiativă legislativă pentru modificarea şi completarea Codului fiscal, depusă la Senat, taxarea pensiilor speciale cuprinse între 7.000 şi 10.000 de lei cu 30%, iar ceea ce depăşeşte 10.000 de lei cu 50%, informează realitatea.net

Această impozitare vizează persoanele care realizează venituri din „pensii și/sau indemnizații pentru limită de vârstă, primite în baza unor legi/statute speciale denumite în continuare contribuabili, sunt obligate la plata taxei pe veniturile din pensii și indemnizații pentru limită de vârstă, denumită în continuare taxă”, conform proiectului depus la Senat.

Taxarea se aplică numai în situația în care venitul lunar din pensie este mai mare decât suma netaxabilă de 7.000 lei, lunar.

În 3 minute poți să vezi și: Ce șanse au echipele Craiovei să se dueleze în Cupă!

 Nu joacă împotriva FCSB! Accidentarea i-a recidivat!

FCU Craiova revine pe „Ion Oblemenco”!

Doi alb-albaștri s-au certat înainte să joace împreună!

Share and Enjoy !

0Shares
0 0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0Shares
0 0